Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έλαβε παράταση από την ΤτΕ και το ΤΧΣ η Attica bank που συνεπάγεται ότι έχει πιθανότητες να καλύψει τον κεφαλαιακό στόχο των 396 εκατ ευρώ – Αισιόδοξη η διοίκηση της τράπεζας ότι θα τα καταφέρει - Στο +5,8% έκλεισε η μετοχή

tags :
 Έλαβε παράταση από την ΤτΕ και το ΤΧΣ η Attica bank  που συνεπάγεται ότι έχει πιθανότητες να καλύψει τον κεφαλαιακό στόχο των 396 εκατ ευρώ – Αισιόδοξη η διοίκηση της τράπεζας ότι θα τα καταφέρει - Στο +5,8% έκλεισε η μετοχή
(upd2)Άνοδο +5,83% κατέγραψε η μετοχή της Attica Bank, κλείνοντας στα 0,2540 ευρώ, απόρροια της άτυπης παράτασης που έλαβε από την ΤτΕ και το ΤΧΣ να προχωρήσει στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της.
Ωστόσο ενδοσυνεδριακά η μετοχή κατέγραψε άλμα έως +19,58%, στα 0,2870 ευρώ.
Αυτό μεταφράζεται ως ένδειξη ότι η Attica bank προσπαθεί ή βρίσκεται πολύ κοντά στο να καλύψει τον κεφαλαιακό στόχο των 396 εκατ ευρώ.
Η διοίκηση της Attica bank υπό τον Γιάννη Γαμβρίλη εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη τονίζοντας ότι «θα τα καταφέρουμε, έχουμε προχωρήσει σε πολύ σοβαρές κινήσεις που μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε».
Η Attica bank θα υλοποιήσει αμκ 200 εκατ και ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές επίσης 200 εκατ ευρώ.
Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ο βασικός μέτοχος της Attica bank και είναι το μόνο Ταμείο που έχει πάρει το πράσινο φως να συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου τράπεζας χωρίς να θεωρείται κρατική ενίσχυση.
Στο επιτελείο της Attica bank και η διοίκηση θεωρούν ότι η τράπεζα μπορεί να τα καταφέρει.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν θετική για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης