Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μετατίθεται για τον Ιούνιο η διαδικασία πώλησης του good TT και της Νέας Proton bank….λόγω του ΤΧΣ που εμφανίζει σημαντικά διοικητικά κενά – Κυβέρνηση και ΤτΕ πρέπει να παρέμβουν – Η εθελουσία στο ΤΤ φθάνει τους 430 εργαζομένους με κόστος 40 εκατ.

   Μετατίθεται για τον Ιούνιο η διαδικασία πώλησης του good TT και της Νέας Proton bank….λόγω του ΤΧΣ που εμφανίζει σημαντικά διοικητικά κενά – Κυβέρνηση και ΤτΕ πρέπει να παρέμβουν – Η εθελουσία στο ΤΤ φθάνει τους 430 εργαζομένους με κόστος 40 εκατ.
Λόγω των σοβαρών διοικητικών κενών που εμφανίζει το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και παρά την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν τα εναπομείναντα στελέχη, το διοικητικό μοντέλο του Ταμείου, δεν λειτουργεί.
Υπάρχουν σοβαρά κενά που δεν έχουν αναπληρωθεί, ενώ είναι αδιανόητο η εκτελεστική επιτροπή που λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις να απαρτίζεται από στελέχη που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η κατάσταση αρχίζει να εξελίσσεται σε πολύ σοβαρή και είναι αδιανόητο το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος των ελληνικών τραπεζών να εμφανίζει μια εικόνα σχεδόν διάλυσης.
Για να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία, δεν ακυρώνουμε την υπερπροσπάθεια των υπαρχόντων στελεχών αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι διοικητικά το ΤΧΣ έχει αποδιοργανωθεί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι η διαδικασία πώλησης – ενσωμάτωσης του good TT και της νέας Proton bank μεταφέρεται για τον Ιούνιο ίσως και λίγο αργότερα.
Ενώ η διαδικασία πώλησης έπρεπε να έχει ξεκινήσει αρχές Μαΐου και η διοίκηση του ΤΧΣ να πιέζει για επιτάχυνση των διαδικασιών φαίνεται ότι το ΤΤ θα πωληθεί μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου.
Το good TT με βάση τους σχεδιασμούς της Τρόικα θέλει να το ενσωματώσει στην Eurobank μαζί με την Proton bank και το νέο σχήμα να το πωλήσει σε στρατηγικό επενδυτή.
Να σημειωθεί ότι το ΤΤ διαθέτει 4 δις ευρώ ομόλογα του EFSF που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως repo άρα να βελτιώσουν ουσιαστικά την ρευστότητα της Eurobank ώστε να πωληθεί ευκολότερα.
Ωστόσο στο ΤΤ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εθελουσίας καθώς απαιτείται να παραδοθεί στην ΤτΕ ένα νέο business plan και σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Να σημειωθεί ότι άπαξ και ψηφίστηκε ο νόμος περί πλασματικών ετών ασφάλισης, η εθελουσία του ΤΤ θα προχωρήσει και εκτιμάται ότι θα φθάσει του 430 εργαζομένους.
Με βάση τους σχεδιασμούς το κόστος της εθελουσίας εκτιμάται σε 40 εκατ και θα φθάσει κατ΄ άτομο σε 70-75 χιλιάδες περιλαμβανομένων και εισφορών. Εκτιμάται ότι αντιστοιχούν 45-55 χιλιάδες ευρώ σε πραγματικό cash ανά εργαζόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης