Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται σχέδια επί χάρτου που περιλαμβάνουν αλλαγές στα managements σε Εθνική και Eurobank υπό προϋποθέσεις – Ποια ονόματα έχουν εξεταστεί και γιατί η κυβέρνηση θέλει να έχει plan B

 Στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται σχέδια επί χάρτου που περιλαμβάνουν αλλαγές στα managements σε Εθνική και Eurobank υπό προϋποθέσεις – Ποια ονόματα έχουν εξεταστεί και γιατί η κυβέρνηση θέλει να έχει plan B
(upd2)Στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται διάφορα σχέδια επί χάρτου που περιλαμβάνουν ακόμη και αλλαγές στα managements της Εθνικής και της Eurobank υπό όρους και προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες και αξιόπιστες πηγές η Κυβέρνηση και ειδικά το επιτελείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται σχέδια για την Εθνική και την Eurobank.

Για την μεν Εθνική αν στην περίπτωση δεν επιτευχθεί ο στόχος του 10-12% της αύξησης κεφαλαίου η κυβέρνηση πως θα αντιμετωπίσει το management και για την Eurobank η κρατικοποίηση θα σηματοδοτήσει και αλλαγή πορείας άρα και management για λόγους ουσίας και σημειολογίας;
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Μέγαρο Μαξίμου ως plan A για την Εθνική έχει την κάλυψη του 10% με 12% της αμκ που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο management.
Όμως πρέπει να υπάρξει και plan B στην περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά και δεν καλυφθεί ο στόχος της ελάχιστης συμμετοχής στην αμκ της Εθνικής, τότε με απόφαση του πρωθυπουργού το management θα αντικατασταθεί.
Μάλιστα έχει εξεταστεί – και μεταφέρεται με επιφύλαξη- ως νέος διοικητής στην Εθνική στην περίπτωση κρατικοποίησης ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ιωάννης Μουρμούρας.
Από το περιβάλλον του Γ. Μουρμούρα ωστόσο διαψεύδεται η εν λόγω πληροφορία.
Για την Eurobank η μεταβατική κρατικοποίηση πρέπει να σηματοδοτήσει και αλλαγές, θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στην κοινωνία αναφέρουν οι ίδιες αξιόπιστες πηγές.
Για την Eurobank έχει εξεταστεί – και μεταφέρεται με επιφύλαξη- ο Πέτρος Δούκας που προέρχεται από τον χώρο των ιδιωτικών τραπεζών.
Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει plan B έχει δηλαδή σχέδιο για τις δύο τράπεζες στην περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν διαφορετικά από τους σχεδιασμούς.
Όμως προσοχή όλα αυτά είναι αρχικά σενάρια και όχι οριστικές αποφάσεις.
Το επόμενο διάστημα θα συμβούν πολλά στο ελληνικό banking και θα πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για τις επερχόμενες εξελίξεις.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:13)

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης