Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νέες επενδύσεις αναζητά στην Κίνα ο Σαμαράς – Επίσημη επίσκεψη στις 15 με 19 Μαΐου – Κινέζικο ενδιαφέρον για «Ελ.Βενιζέλο» και περιφερειακά αεροδρόμια

tags :
Νέες επενδύσεις αναζητά στην Κίνα ο Σαμαράς – Επίσημη επίσκεψη στις 15 με 19 Μαΐου – Κινέζικο ενδιαφέρον για «Ελ.Βενιζέλο» και περιφερειακά αεροδρόμια
Έχοντας στις αποσκευές του το επιτυχημένο «πείραμα» της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στην Κίνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις 15 με 19 Μαΐου με απώτερο στόχο την αναζήτηση και την προσέλκυση νέων κινέζικων επενδύσεων.
Όπως έγινε γνωστό, στην ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού, ο οποίος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Li Keqiang, θα κυριαρχήσουν τα θέματα της οικονομίας αλλά και η διερεύνηση των δυνατοτήτων για νέες κινέζικες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι, οι οποίοι βλέπουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πορεία της Cosco, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα των μεταφορών, και συγκεκριμένα για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος και των περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.
Επιπλέον, σημειώνεται πως η Cosco εξετάζει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να πωλήσει μέρος του ποσοστού των μετοχών που κατέχει στον ΟΛΠ, να διεκδικήσει ένα υψηλά σημαντικό μερίδιο, το οποίο σύμφωνα με κινέζικα ΜΜΕ μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 60% των μετοχών.
Σήμερα η Cosco ελέγχει μέσω μακροχρόνιας σύμβασης παραχώρησης τους δύο από τους τρεις προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά.
Τον πρωθυπουργό αναμένεται να συνοδεύσει μεγάλος αριθμός Ελλήνων επιχειρηματιών και ενδεχομένως οι επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest in Greece.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης