Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Süddeutsche Zeitung: Υπάρχουν επενδυτές που δεν θεωρούν... τυχερό παίγνιο τις επενδύσεις στην Ελλάδα - Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ αποτελεί την πρώτη επιτυχία της κυβέρνησης στον μακρύ δρόμο των αποκρατικοποιήσεων

tags :
Süddeutsche Zeitung: Υπάρχουν επενδυτές που δεν θεωρούν... τυχερό παίγνιο τις επενδύσεις στην Ελλάδα - Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ αποτελεί την πρώτη επιτυχία της κυβέρνησης στον μακρύ δρόμο των αποκρατικοποιήσεων
"Η πώληση του 33% ΟΠΑΠ στην Emma Delta αποτελεί την πρώτη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στον μακρύ δρόμο των αποκρατικοποιήσεων...".
Με τον τρόπο αυτό περιγράφει την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, ο αρχικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να εξοικονομήσει 50 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποίησεων έως το 2015. Ωστόσο, ο στόχος αυτός αποδείχθηκε υπερβολικά αισιόδοξος.
"Ποιος θα κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που η παραμονή της στο ευρώ ήταν τόσο αμφίβολη, όσο η έκβαση ενός τυχερού παιγνίου;", διερωτάται στη συνέχεια η Süddeutsche Zeitung.
Και υποστηρίζει: Υπό το πρίσμα αυτό, η δρομολόγηση της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ έναντι 652 εκατ. ευρώ, καλλιεργεί προσδοκίες και δίδει ελπίδες, καθώς αποδεικνύει πως πράγματι υπάρχουν επενδυτές που δεν θεωρούν... τυχερό παίγνιο τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τι ανέφερε χθες το www.bankingnews.gr:

Γερμανικές «ενστάσεις» για την πώληση του ΟΠΑΠ – «Η τιμή πώλησης κινήθηκε κάτω από την εμπορική του αξία»


Το χαμηλό τίμημα  για την πώληση του ΟΠΑΠ κατακεραυνώνει το σύνολο του γερμανικού Τύπου, εξαίροντας την αποτυχία του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης της επιχείρησης.
«Η υπερχρεωμένη Ελλάδα ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση: Η κυβέρνηση πούλησε το μερίδιό της στην επιχείρηση τυχερών παιγνιδιών ΟΠΑΠ έναντι 652 εκατ. Ωστόσο, η τιμή πώλησης του κερδοφόρου κρατικού φορέα κινήθηκε κάτω από την εμπορική του αξία» διαμηνύει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».
Στο ίδιο μήκος σχήματος και η «Deutsche Welle», η οποία αντιπαραβάλει την χαρμόσυνη παρουσίαση της ολοκλήρωσης του deal από τον Γ. Στουρνάρα και το ΤΑΙΠΕΔ με τα πραγματικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης