Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί για υποβάθμιση της βελγικής οικονομίας η Standard & Poor's

tags :
Προειδοποιεί για υποβάθμιση της βελγικής οικονομίας η Standard & Poor's
Η παρατεταμένη εγχώρια πολιτική αβεβαιότητα στο κράτος του Βελγίου δημιουργεί κινδύνους για την πιστοληπτική σταθερότητα της χώρας, σύμφωνα με έκθεση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's.
Οι όροι της αγοράς εντός ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα σκληροί μέσα σε ένα τεταμένο μακροοικονομικό περιβάλλον. Η Standard & Poor's εξηγεί ότι τα προβλήματα που πρέπει να επιλύσουν οι εθνικές κυβερνήσεις εντός ευρωζώνης για να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική προσαρμογή είναι πάρα πολλά και χρειάζεται μια αντίστοιχη κυβέρνηση στο Βέλγιο που να μπορεί να τα αντιμετωπίσει.
Αυτό που λείπει αυτή την περίοδο από το Βέλγιο είναι η minimum συναίνεση ώστε να προχωρήσουν κυβερνητικά οι ενέργειες για την τιθάσευση του δημόσιου χρέους της χώρας.
Σε περίπτωση που η πολιτική σύνθεση στα εσωτερικά της ζωής του Βελγίου αποδώσει καρπούς και “τρέξουν” γρήγορα τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα, δεν θα χρειαστεί η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας δεν θα χρειαστεί επειδή δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αυτή τη στιγμή το Βέλγιο, σύμφωνα με την S&P, βρίσκεται στη βαθμίδα ΑΑ+ με αρνητικές όμως προοπτικές για την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης