Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πουλάνε…υγεία οι τράπεζες - Συνδυάζουν καταθέσεις και πιστωτικές με παροχές υπηρεσιών

Πουλάνε…υγεία οι τράπεζες - Συνδυάζουν καταθέσεις και πιστωτικές με παροχές υπηρεσιών
Κέρδη από την… υγεία προσπαθούν να αποκομίσουν οι τράπεζες, καθώς η μία μετά την άλλη διαθέτουν προγράμματα που  συνδυάζουν καταθετικούς λογαριασμούς και πιστωτικές  κάρτες με την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανακοινώνουν συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες ή ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να προσελκύσουν νέους και παλιούς πελάτες με πακέτα υγείας, αυξάνοντας παράλληλα το τζίρο τους..
Το δέλεαρ που προσφέρουν είναι δωρεάν ιατρικές παροχές, σημαντικές εκπτώσεις σε εξετάσεις και ιατρικές εργασίες καθώς και συμβουλές από το τηλέφωνο, ενώ το κόστος των υπηρεσιών είναι από δωρεάν μέχρι 100 ευρώ τον μήνα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προγραμμάτων αυτών είναι το πρόγραμμα υγείας gohealth που διέθεσε πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα στους κατόχους των πιστωτικών καρτών go.
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και προσφέρει προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις, καθώς και εκπτώσεις που φτάνουν στο 40% στην Ευρωκλινική, την Ευρωκλινική Παίδων, το Metropolitan και Euromedica.  Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης απολαμβάνει  με επιστροφή μετρητών, που ξεκινά από το 10% και φτάνει μέχρι το 40%. Αξίζει να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για να ισχύσει η υπηρεσία gohealth, είναι ο πελάτης της τράπεζας να μην κάνει χρήση ιδιωτικής ασφάλειας ή δημόσιου ταμείου, ενώ από τις παροχές του προγράμματος εξαιρούνται οι αμοιβές των γιατρών, τα φάρμακα, υλικά και ιατρικές πράξεις.

Η ίδια τράπεζα διαθέτει επίσης το πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» το οποίο όμως παρέχεται σε συνδυασμό με τα ασφαλιστικά της προγράμματα Προσθέτω ή Φροντίζω και επιβαρύνεται με μηνιαίο κόστος 14 ευρώ. Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν ετήσιο βασικό check-up, έκπτωση 65% για διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι € 2.000 κάθε χρόνο και απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις με κόστος  € 30 ανά επίσκεψη. Επίσης, δωρεάν ιατρικές συμβουλές με ένα απλό τηλεφώνημα καθώς και πρόσβαση σε 392 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και 600 συνεργαζόμενους γιατρούς σε όλη την Ελλάδα.
Παρόμοιας λογικής είναι το προϊόν της Αlpha Βank, το οποίο  συνδυάζεται με τις πιστωτικές κάρτες της τράπεζας. Αναλυτικά, το πρόγραμμα Αlpha Smart Ηealth έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με την ΑΧΑ Ασφαλιστική και επιτρέπει στους κατόχους πιστωτικής κάρτας της τράπεζας να πραγματοποιήσουν ιατρικές επισκέψεις με κόστος από 30 ευρώ, να κάνουν οδοντιατρικές εργασίες με έκπτωση 50%, ενώ καλύπτει το 70% του κόστους διαγνωστικών εξετάσεων.
Από την πλευρά της και σε συνεργασία με τους Ομίλους του Ιατρικού Αθηνών και της εταιρείας Βιοϊατρική, η Εurobank διαθέτει το πρόγραμμα «Ζωή και Υγεία». Με βάση το πρόγραμμα αυτό, όσοι έχουν λογαριασμό στην τράπεζα μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς (παθολόγους, καρδιολόγους, χειρουργούς, ορθοπεδικούς, παιδιάτρους). Επίσης, δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις έως 200 ευρώ τον χρόνο, με εκπτώσεις έως 40% για περαιτέρω εξετάσεις, δωρεάν check up και εκπτώσεις έως 40% σε νοσηλεία και οδοντιατρικές εργασίες. Το κόστος του προγράμματος είναι 100 ευρώ ανά έτος.
Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς ονομάζεται «Υγεία και Οικογένεια» και διατίθεται σε συνεργασία με τους Ομίλους του Ιατρικού Αθηνών και της Εuromedica. Καλύπτει ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις, ετήσιο check up, εκπτώσεις σε περίπτωση νοσηλείας ή για ιατρικές πράξεις καθώς και τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση απώλειας της εργασίας λόγω απόλυσης ή προσωρινής ανικανότητας λόγω ατυχήματος. Το κόστος εξαρτάται από το πακέτο των καλύψεων και το ύψος του μισθού του ασφαλιζόμενου.
Η «πρώτη διδάξασα» ήταν πάντως η Μarfin Εgnatia Βank, η οποία συνεργάζεται με τον κοινής ιδιοκτησίας όμιλο Υγεία προκειμένου να διαθέσει το προϊόν Μarfin Ταμιευτήριο και Υγεία. Πρόκειται για λογαριασμό ταμιευτηρίου, ο οποίος επιτρέπει στους πελάτες της τράπεζας να πραγματοποιήσουν, μεταξύ των άλλων, δωρεάν απεριόριστες επισκέψεις σε ιατρούς 32 ειδικοτήτων, ενώ περιλαμβάνει σοβαρές εκπτώσεις για διαγνωστικές εξετάσεις, δωρεάν ετήσια μαστογραφία για τις γυναίκες και ετήσιο τεστ κοπώσεως για τους άνδρες, καθώς και δωρεάν χρήση τηλεφωνικού κέντρου όλο το 24ωρο για ιατρικές συμβουλές. Η παροχή των υπηρεσιών αυτών κοστίζει 60 ευρώ ανά έτος για κάθε ενήλικο και 40 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ το ποσό επιστρέφεται σε περίπτωση κατά την οποία το μέσο υπόλοιπο του λογαριασμού υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ.
Αντίστοιχα, η Εμπορική Τράπεζα διαθέτει την πιστωτική κάρτα «Εmporiki Βank Προνόμιο υγείας», η οποία μεταξύ των άλλων παρέχει δωρεάν check-up κάθε χρόνο, σημαντικές εκπτώσεις για διαγνωστικές εξετάσεις και επεμβάσεις, καθώς και 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη.
Η Attica Bank, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Generali και τον όμιλο Euromedica με κόστος 8 ευρώ τον μήνα έχει δημιουργήσει το ασφαλιστικό πρόγραμμα Attica Φροντίδα. Για όσους κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος, για διαγνωστικές εξετάσεις ύψους μέχρι 2.000 ευρώ η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι 30%, ενώ για τα επιπλέον ποσά η συμμετοχή ανεβαίνει στο 70%. Το πρόγραμμα παρέχει ακόμα απεριόριστο αριθμό ιατρικών επισκέψεων με κόστος 25 ευρώ ανά επίσκεψη σε συνεργαζόμενους ιατρούς με την Euromedica καθώς και εκπτώσεις σε ιατρικές υπηρεσίες (οδοντίατροι, οφθαλμίατροι κλπ) και νοσοκομειακές παροχές.
Τέλος, με ετήσιο κόστος 110 ευρώ και μέσω των καταθετικών λογαριασμών της ( ταμιευτηρίου ή τρεχούμενος), η Geniki Bank προσφέρει το πρόγραμμα Geniki Μέριμνα. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει δωρεάν ετήσιο check up για όλη την οικογένεια, δωρεάν και απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις έως 100 και στη συνέχεια έκπτωση 20%. Επίσης, δωρεάν και απεριόριστες επισκέψεις σε επιλεγμένους ιατρούς. οδοντιατρική φροντίδα με έκπτωση 40% καθώς και νοσηλεία σε νοσοκομεία με έκπτωση 15%.

Γιώργος Θεοδώρου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης