Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Deutsche bank και Commerzbank επιμένουν - Επενδυτές, αποφύγετε το ευρώ - Το ράλι δεν θα έχει διάρκεια - Οι πιέσεις θα ενταθούν - Ιδού οι τρεις λόγοι

Deutsche bank και Commerzbank επιμένουν - Επενδυτές, αποφύγετε το ευρώ - Το ράλι δεν θα έχει διάρκεια - Οι πιέσεις θα ενταθούν - Ιδού οι τρεις λόγοι
"Επενδυτές, μην πραγματοποιείτε αγορές ευρώ, ακόμη κι αν αυτό ενισχύεται", συστήνει μέσω νέας έκθεσής της η Deutsche Bank, δηλώνοντας εκ νέου πως παραμένει bearish (απαισιόδοξη) για την πορεία του ενιαίου νομίσματος στο προσεχές μέλλον.
"Μην προβαίνετε σε αγορές ευρώ στο ράλι", επιμένει ο οίκος στη νέα έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Don't Buy Into EUR/USD Rally: 3 Reasons To Stay Bearish", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Nα σημειωθεί εδώ ότι η Deutsche Bank επιμένει να δηλώνει bearish έναντι του ευρώ τα τελευταία τρία 24ωρα, καθώς δεν θεωρεί πιθανή τη διάρκεια του ράλι που σημειώνει το ενιαίο νόμισμα.
Μάλιστα, στη σημερινή, νέα έκθεσή της, παρουσιάζει τρεις λόγους, προκειμένου να τεκμηριώσει τη θέση της.
Οι τρεις λόγοι είναι οι εξής:
- Οι αγορές δεν έχουν πλήρως κατανοήσει τα όσα διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μario Draghi. O ισχυρός άντρας της ΕΚΤ εμφανίζεται εξαιρετικά ανήσυχος για την πορεία του πληθωρισμού. Η ανησυχία αυτή έχει υποτιμηθεί από τις αγορές...
- H πρόσφατη ανατίμηση της ισοτιμίας ευρώ - γιεν έχει σοβαρό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία, τη μοναδική οικονομία της Ευρωζώνης που ακόμη τα πάει καλά.
- Οι ενέσεις ρευστότητας της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας θα ασκήσουν πιέσεις και στο αμερικανικό δολάριο.
Στο ίδιο μήκος κύματος όμως με τη Deutsche Bank κινείται και η Commerzbank.
Σε παρόμοια έκθεσή του ο οίκος συστήνει προς τους επενδυτές - πελάτες του να προετοιμαστούν για κατοχύρωση κερδών (profit taking) όσον αφορά στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.
"Παραμένουμε αρνητικοί στην πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου" δηλώνουν οι αναλυτές της Commerzbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης