Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πτώση -12% στην Attica bank – Πλησιάζει ο χρόνος εγκρίσεων από την Γενική Συνέλευση της αμκ – Παρά το δύσκολο εγχείρημα επικρατεί αισιοδοξία για τους κεφαλαιακούς στόχους – Η DGCom δεν θα εγκρίνει εμπλοκή του ΤΤ στην αμκ

tags :
 Πτώση -12% στην Attica bank – Πλησιάζει ο χρόνος εγκρίσεων από την Γενική Συνέλευση της αμκ – Παρά το δύσκολο εγχείρημα επικρατεί αισιοδοξία για τους κεφαλαιακούς στόχους – Η DGCom δεν θα εγκρίνει εμπλοκή του ΤΤ στην αμκ
Μπροστά σε κρίσιμες, καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της θα βρεθεί η Attica bank καθώς η ανακεφαλαιοποίηση της κρίνει το μέλλον της. Η διοίκηση είναι αισιόδοξη ότι ο στόχος των 400 εκατ ευρώ θα επιτευχθεί.

Η μετοχή της Attica bank σήμερα δέχεται πιέσεις έως -12% στα 0,2730 ευρώ και διαπραγματεύεται κάτω από την τιμή της αμκ στα 0,30 ευρώ.
Η γενική συνέλευση που θα εγκρίνει το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης 200 εκατ αμκ και 200 εκατ ομολογιακό και χρειάζεται απαρτία του 51% των μετόχων είναι προγραμματισμένη για τις 18 Φεβρουαρίου και η 3η κατά σειρά αν δεν υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση απαρτία 1 Μαρτίου.
Για την Attica bank η στάση του ΤΤ είναι καθοριστικής σημασίας καθώς ως μέτοχος με 22,5% θα πρέπει να ανακοινώσει αν προτίθεται να συμμετάσχει ή όχι στην αμκ.
Το ιδανικό σενάριο για την Attica bank θα ήταν το ΤΧΣ μέσω του νέου ΤΤ να δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στην αμκ και το ομολογιακό αλλά η DGCom φαίνεται να έχει απορρίψει ή να απορρίψει στο μέλλον τέτοιες προτάσεις καθώς όσες τράπεζες προέρχονται από resolution δεν επιτρέπεται να προβαίνουν σε επιθετικές επιχειρηματικές κινήσεις.
Άρα το ΤΤ δύσκολα μπορεί να πει ναι στην συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank.
Το ΤΣΜΕΔΕ με ποσοστό 42,5% έχει δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχει στην αμκ και στο ομολογιακό με στόχο το Ταμείο να ελέγχει το 51% της Attica bank καλύπτοντας τα 200 από τα 400 εκατ.
Η διοίκηση φαίνεται ότι έχει plan B έχει εναλλακτικό σχέδιο ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει και τα υπόλοιπα 200 εκατ.
Είναι γεγονός ότι τόσο στην περίπτωση της Attica όσο και στις υπόλοιπες μικρές τράπεζες, πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να διατηρήσουν τον ρόλο τους και την παρουσία τους στην αγορά, ως ιδιωτικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης