Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Agricole: “Κάρτα ελευθέρας” από Κομισιόν για εξαγορά 96 καταστημάτων της Intesa San Paolo

Credit Agricole: “Κάρτα ελευθέρας” από Κομισιόν για εξαγορά 96 καταστημάτων της Intesa San Paolo
Το πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά δικτύων καταστημάτων της ιταλικής τράπεζας Intesa San Paolo από το γαλλικό χρηματοπιστωτικό κολοσσό Credit Agricole.
Μόλις τον Αύγουστο, η γαλλική τράπεζα μείωσε το ποσοστό συμμετοχής της στην αντίστοιχη μικρότερη ιταλική για να συμμορφωθεί με τους ιταλικούς τραπεζικούς νόμους ως στρατηγικός μέτοχος.
Για την ακρίβεια το ποσοστό της μειώθηκε στο 4,996% από το 5,494% που ίσχυε ως το φετινό Ιούλιο. Αν δεν προχωρούσε σε αυτή την ενέργεια, θα κατηγορούνταν από την ιταλική τραπεζική ρυθμιστική επιτροπή ότι παραβίαζε όρους του υγιούς ανταγωνισμού.
Ωστόσο, από τις αρχές του έτους η Credit Agricole θέλει να εξαγοράσει δίκτυο 96 καταστημάτων της Intesa San Paolo.
H φόρμουλα βρέθηκε τον Σεπτέμβριο όταν η γαλλική τράπεζα θα αποκτούσε το συγκεκριμένο δίκτυο καταστημάτων της ιταλικής τράπεζας που αφορά τα 96 καταστήματα της Cassa di Risparmio della Spezia, μικρότερης τράπεζας που είχε εξαγοραστεί από τη Banca Intesa πριν ακόμα εκείνη συγχωνευτεί με τη San Paolo IMI.
Η έρευνα που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέδειξε ότι δεν ανακύπτουν ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και η μεταφορά του management του συγκεκριμένου δικτύου καταστημάτων θα συμβεί μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές και περιφέρειες -εκεί δηλαδή όπου δρααστηριοποιείτο η Cassa di Risparmio della Spezia- χωρίς να έρχεται ευθέως σε ανταγωνισμό με τη μητρική Intesa San Paolo, ιδιαίτερα τώρα που με βάση τον νέο ιταλικό νόμο του Αυγούστου η Credit Agricole δεν αποτελεί στρατηγικό μέτοχο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης