Τελευταία Νέα
Bank Insider

Γαμβρίλης: Η Attica Bank διαθέτει τα εχέγγυα για να αναδειχθεί νικητής το 2013 - Το νέο έτος γεννά νέες δυσκολίες, αλλά και πολλές ελπίδες - Η πορεία προς την ανάπτυξη δεν θα είναι εύκολη

tags :
Γαμβρίλης: Η Attica Bank διαθέτει τα εχέγγυα για να αναδειχθεί νικητής το 2013 - Το νέο έτος γεννά νέες δυσκολίες, αλλά και πολλές ελπίδες - Η πορεία προς την ανάπτυξη δεν θα είναι εύκολη
Το 2012 φεύγει με άκρως δυσοίωνες εξελίξεις, αλλά δίνει τη θέση του σε μια νέα χρονιά με πολλές δυσκολίες αλλά και πολλές ελπίδες, δηλώνει σε μήνυμά του ο Ιωάννης Γαμβρίλης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος της Attica Bank, εκτιμώντας χαρακτηριστικά πως η τράπεζα διαθέτει όλα εκείνα τα εχέγγυα, που θα την κατατάξουν μεταξύ των νικητών της νέας χρονιάς.
Όπως σημειώνει ο κ. Γαμβρίλης, βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης και οδυνηρής χρονιάς. Η πατρίδα μας, η κοινωνία και η οικονομία κινούνται στην κόψη του ξυραφιού και δοκιμάζονται σκληρά. Η ύφεση γονατίζει την πραγματική οικονομία, η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και η κοινωνική συνοχή απειλείται.
Αυτό που διαφέρει φέτος είναι ότι - ίσως για πρώτη φορά - από τότε που η χώρα μας μπήκε σε αυτή την τρομακτική περιπέτεια, φαίνονται αχνά στον ορίζοντα τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας. Οι τελευταίες εξελίξεις, οι αποφάσεις του Eurogroup και η εκταμίευση της δόσης βάζουν ίσως τέλος στην περίοδο της αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη και δημιουργούν τις προοπτικές για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εξόφληση – μέρους έστω – των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και θα δώσει το σήμα για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Η πορεία προς την ανάπτυξη δεν θα είναι στρωμένη με ρόδα. Θα είναι δύσκολη, μακρόχρονη και επώδυνη. Είναι όμως η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και να κρατήσει όρθια την κοινωνία. Απαιτεί και προϋποθέτει πανεθνική προσπάθεια και ισχυρή πολιτική βούληση για βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος και την κοινωνία.
Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των κρίσιμων επιλογών. Για όλους. Κυβέρνηση, κόμματα, επιχειρηματίες, τράπεζες και εργαζόμενοι, οφείλουμε όλοι μαζί να συντονίσουμε τον βηματισμό μας στην προσπάθεια για την ανάσχεση της ύφεσης, την ανάκαμψη της οικονομίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα πλήγωσαν την πατρίδα μας και την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού και να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να βρει η πατρίδα μας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.
Από αυτή τη σκληρή δοκιμασία θα υπάρξουν «νικητές» και «ηττημένοι». Ηττημένοι θα είναι όσοι παραμένουν αγκιστρωμένοι σε πολιτικές, νοοτροπίες και πρακτικές που μας οδήγησαν στο τέλμα. Και νικητές αυτοί που δρώντας συνετά και έγκαιρα θωρακίστηκαν απέναντι στη θύελλα της κρίσης.
Έχω την πεποίθηση ότι η Attica Bank διαθέτει όλα εκείνα τα εχέγγυα, που θα την κατατάξουν μεταξύ των νικητών. Επέδειξε εντυπωσιακή αντοχή και σταθερότητα στην κρίση γιατί αντιμετώπισε τις δυσκολίες ως προκλήσεις και τους κινδύνους ως ευκαιρίες. Και έχοντας στόχο και όραμα να καθιερωθεί στην αγορά ως εξειδικευμένη και ευέλικτη τράπεζα των ασφαλιστικών ταμείων και των ιδιωτών επενδυτών, απέδειξε ότι το μέλλον της ανήκει. Η Τράπεζα είναι ήδη ισχυρή και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στο τραπεζικό σύστημα, στην αγορά και στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης