Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σύγχυση στους κύκλους των αναλυτών για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης - Τα προβλήματα παραμένουν, αλλά τα χειρότερα της κρίσης χρέους έχουν περάσει - Στα 1,23 δολ ή στα 1,35 δολ το ευρώ το 2013; - Τι προβλέπουν 4 ισχυροί επενδυτικοί οίκοι...

Σύγχυση στους κύκλους των αναλυτών για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης - Τα προβλήματα παραμένουν, αλλά τα χειρότερα της κρίσης χρέους έχουν περάσει  - Στα 1,23 δολ ή στα 1,35 δολ το ευρώ το 2013; - Τι προβλέπουν 4 ισχυροί επενδυτικοί οίκοι...
Δύο είναι, σύμφωνα με αναλυτές και επενδυτές, οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του ευρώ κατά το 2013. Ποιοι είναι αυτοί; Οι προοπτικές ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας και η δράση της ΕΚΤ.
"Επιπλέον δράση από την πλευρά της ΕΚΤ, ήτοι μια νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού ή αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, δεν αποκλείεται να λάβει χώρα εντός του 2013" συναινεί μεγάλη μερίδα αναλυτών και επενδυτών.
Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους, καθοριστικό ρόλο για την επόμενη μέρα του ευρώ θα καθορίσει και η πιθανή ενεργοποίηση του νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, ήτοι του ΟΜΤ.
"Οι κεντρικές τράπεζες έχουν δεσμευθεί για ένα διαρκή αγώνα", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Thomas Kressin, της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
"Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα επέκταση του ισολογισμού της, αλλά όχι με επιθετικούς ρυθμούς, αφού η κρίση χρέους έχει χαλαρώσει", τονίζει από την πλευρά του ο Paul Lambert, της Insight Investment.
"Η Ευρώπη, σε γενικές γραμμές κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που δρα υπέρ του ευρώ", υποστηρίζει στη συνέχεια ο ίδιος.
"Το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,23 δολάρια το 2013", διαμηνύει, σε αρκετά πιο απαισιόδοξο τόνο ο Peter Kinsella, της Commerzbank.
"Όπου και να κοιτάξεις στην Ευρωζώνη, βλέπεις μόνο ενδείξεις περαιτέρω επιδείνωσης της οικονομίας", προειδοποιεί ο Kinsella.
"Το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ εξαγόρασε πράγματι χρόνο για την Ευρωζώνη", παραδέχεται ο Kressin της Pimco, στη συνέχεια, για να προειδοποιήσει ωστόσ πως τα ίδια προβλήματα που απασχόλησαν την Ευρωζώνη το 2012, θα την απασχολήσουν και το 2013.
"Ο πανικός που σημειώθηκε στην Ευρωζώνη το 2012 δεν θα σημειωθεί το 2013", εξηγεί από την πλευρά του ο Daragh Maher, της HSBC. Κατά τον ίδιο, το ευρώ θα ανέλθει στα επίπεδα των 1,35 δολαρίων το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης