Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Commerzbank: Οι Ευρωπαίοι αποκρύπτουν σκοπίμως το πραγματικό κόστος της συμφωνίας για τη διάσωση της Ελλάδας - Νέες διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους το 2014 - Πιο έντιμη λύση ένα ξεκάθαρο haircut

Commerzbank: Οι Ευρωπαίοι αποκρύπτουν σκοπίμως το πραγματικό κόστος της συμφωνίας για τη διάσωση της Ελλάδας - Νέες διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους το 2014 - Πιο έντιμη λύση ένα ξεκάθαρο haircut
Οι Ευρωπαίοι αποκρύπτουν σκοπίμως το πραγματικό κόστος της συμφωνίας για τη διάσωση της Ελλάδας, εκτιμά οικονομολόγος της Commerzbank.
To 2014 θα πραγματοποιηθούν νέες διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ μια πιο έντιμη λύση θα ήταν ένα ξεκάθαρο haircut.
Η όλη δομή της συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα, αποκρύπτεται σκοπίμως από τους φορολογούμενους, εκτιμά η Commerzbank.
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος και θα πραγματοποιηθούν νέες διαπραγματεύσεις το 2014, εκτιμά ο Christoph Weil, οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ξεκάθαρο haircut του ελληνικού χρέους θα ήταν η πιο ξεκάθαρη λύση για τους φορολογούμενους.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μέτρων που συμφωνήθηκαν και στα οποία έχει εκτενώς αναφερθεί το www.bankingnews.gr, είναι η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια της Ελλάδας στις 100 μονάδες βάσης επί του Euribor, ήτοι στο 0,69%, η 15ετής παράταση της αποπληρωμής των δανείων του EFSF, η 10ετής αναβολή των τόκων στα δάνεια του EFSF, η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων μέσω δανείου του EFSF, σε τιμές όμως όχι μεγαλύτερες των 28 μ.β (κλείσιμο 23ης/11) αλλά και η επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.
Για το θέμα της δόσης, αποφασίστηκε η εκταμίευση των 43,7 δισ. σε τέσσερις δόσεις, με την πρώτη ύψους 34,4 δισ. ευρώ να καταβάλλεται μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.
Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο CEO της Commerzbank, Martin Blessing, είχε χαρακτηρίσει την εξεύρεση λύσης αναγκαία. Αποτελεί ένα ζήτημα καίριας και ζωτικής σημασίας για τις αγορές.
Μεταξύ άλλων ο CEO της γερμανικής τράπεζας αναφερόμενος στη δράση της ΕΚΤ, επισήμανε: Οι αγορές ομολόγων της ΕΚΤ καθησύχασαν για λίγο τις αγορές, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η δράση της ΕΚΤ συνιστά μόνο δάνεια - γέφυρα και τίποτα περισσότερο.
Το μήνυμα του CEO της Commerzbank είναι σαφές: Ο χρόνος τελειώνει για την Ευρωζώνη...
Και προειδοποιεί: Δύο μόνο είναι οι επιλογές για τους Ευρωπαίους ηγέτες: Ή περισσότερη ενοποίηση, ή διάσπαση...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης