Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας για τους αδύναμους

Ανδρουλάκης: Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας για τους αδύναμους
Έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω όσον αφορά το προσφυγικό είπε ο κ.Ανδρουλάκης
Σχετικά Άρθρα
Να δημιουργηθεί έναΤαμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας για τις αδύναμες οικονομίες ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, μετά το τέλος των εργασιών της προσυνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες.
«Δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση και βεβαία εν μέσω της ενεργειακής περιπέτειας, που αυξάνει τις ανισότητες και την ενεργειακή φτώχεια, η Ευρώπη έχει χρέος να πάρει γρηγορότερα αποφάσεις.
Αποφάσεις αλληλεγγύης.
Γι' αυτό προτείνω ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας, που θα στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες και την παραγωγική τους βάση για νέες θέσεις εργασίας και ανταγωνιστική οικονομία.
Επίσης, πρέπει να προχωρήσουμε στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας και σε προγράμματα κοινωνικών κατοικιών γιατί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι το κόστος διαβίωσης καθώς τα ενοίκια αυξάνονται καθημερινά.
Αναφορικά με το προσφυγικό, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω.
Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Κανονισμός "Δουβλίνο ΙΙΙ" να ρίχνει το βάρος στις πρώτες χώρες εισδοχής και γ' αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί.
Να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή ώστε οι χώρες να έχουν μόνιμα προγράμματα μετεγκατάστασης και η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της Ε.Ε. και όχι μόνο στην πρώτη χώρα.
Αυτές οι πολιτικές θα μας κρατήσουν ενωμένους και οι ευρωπαϊκοί λαοί θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον ευημερίας και προοπτικής» είπε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης