Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Η Ρωσία έχει αρκετά όπλα για να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία

Medvedev: Η Ρωσία έχει αρκετά όπλα για να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία
«Οι αντίπαλοί μας παρακολουθούν, κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις ότι δεν έχουμε τούτο ή εκείνο... θέλω να τους απογοητεύσω. Έχουμε αρκετά από όλα», είπε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev απάντησε σήμερα στις δυτικές αναφορές ότι μειώνονται τα αποθέματα της Ρωσίας σε πυραύλους και οβίδες πυροβολικού, λέγοντας πως τα αποθέματα όπλων της Μόσχας είναι αρκετά προκειμένου να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία.
«Οι αντίπαλοί μας παρακολουθούν, κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις ότι δεν έχουμε τούτο ή εκείνο... θέλω να τους απογοητεύσω.
Έχουμε αρκετά από όλα», είπε ο Medvedev στη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο Καλάσνικοφ στο Ιζέβσκ, περίπου 1.000 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.
Σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram, ο Medvedev φαίνεται να επιθεωρεί τουφέκια Καλάσνικοφ, οβίδες πυροβολικου, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).
Ουκρανοί και Δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις όπλων μετά την εκτόξευση χιλιάδων οβίδων πυροβολικού και πυραύλων στην Ουκρανία αφότου εισέβαλε στη χώρα αυτή πριν από ακριβώς 11 μήνες.
Ο Medvedev δήλωσε σε αξιωματούχους κατά τη διάρκειά της επίσκεψης πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει drones σε πολλές επιθέσεις αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος καθώς είναι σχετικά φθηνά, ακριβή και θεωρούνται ασφαλέστερα από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το Ιράν έχει εφοδιάσει τη Ρωσία με τα λεγόμενα "drones καμικάζι" καθώς και με πυραύλους εδάφους-αέρος για τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα η Δύση να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Ο Medvedev, που θεωρείτο κάποτε από τη Δύση ως η καλύτερη ελπίδα της για μια επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα όταν ήταν πρόεδρος από το 2008 έως το 2012, έχει γίνει μια από τις πιο επιθετικές, φιλοπόλεμες φωνές της Ρωσίας.
Αφού αποχώρησε από την προεδρία το 2012 για να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Vladimir Putin στο υψηλότερο αξίωμα, ο Medvedev υπηρέτησε για σχεδόν οκτώ χρόνια ως πρωθυπουργός της Ρωσίας προτού τεθεί στο περιθώριο στις αρχές του 2020.
Είναι τώρα αντιπρόεδρος του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας και τον περασμένο Δεκέμβριο τέθηκε επικεφαλής μιας νέας στρατιωτικοβιομηχανικής επιτροπής για την επίβλεψη της παραγωγής όπλων για υποστήριξη του πολέμου.
Την περασμένη εβδομάδα είπε πως μια ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης