Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Η Ford απολύει 1.000 εργαζόμενους στη Γερμανία για χάρη της ηλεκτροκίνησης

Η Ford απολύει 1.000 εργαζόμενους στη Γερμανία για χάρη της ηλεκτροκίνησης
Η Ford απολύει 1.000 εργαζόμενους στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Την απόλυση τουλάχιστον 1.000 εργαζομένων στο μεγαλύτερο εργοστάσιό της, στην Κολονία, εξετάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Ford, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Automobilwoche.
Όπως αναφέρεται, έχει συγκληθεί συνέλευση των 14.000 εργαζομένων για τη Δευτέρα.
Η Ford, που σύμφωνα με τον ιστότοπό της απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους στη Γερμανία, απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ανέφερε όμως ότι η μετάβαση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων απαιτεί «σημαντικές αλλαγές» στον τρόπο παραγωγής των αυτοκινήτων της.
«Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις εικασίες για πιθανή αναδιάρθρωση της Ford στην Ευρώπη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος σε γραπτή ανακοίνωσή του. «Η μετάβαση (στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων) απαιτεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και πουλάμε τα οχήματα και θα επηρεάσει την οργανωτική δομή και τις δεξιότητες που θα χρειαστούμε στο μέλλον», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες όταν οριστικοποιηθούν τα σχέδια της εταιρείας και ενημερωθούν πρώτα οι εργαζόμενοι.
Η Ford επενδύει περίπου 2 δισ. δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου της στην Κολονία –όπου παράγονται τα αυτοκίνητα Ford Fiesta, μηχανές και κιβώτια ταχυτήτων– με στόχο την κατασκευή ενός πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2030 θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά και τέσσερα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα μέχρι το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης