Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προλειαίνεται το έδαφος για deal Attica Bank με την Proton bank

   Προλειαίνεται το έδαφος για deal Attica Bank με την Proton bank
Προλειαίνεται σταδιακά το έδαφος ώστε να υπάρξει deal μεταξύ της Attica Bank και της Proton bank σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.
Ωστόσο για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό deal προαπαιτεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση όσον αφορά τις απαραίτητες μετοχικές μεταβολές στην Attica Bank.
Το ΤΤ πρέπει να πωλήσει το 22,45% και μετά από αυτή την διαδικασία η Attica Bank θα έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στις επόμενες τις κινήσεις.
Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι Attica Bank και Proton bank φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν θετικά ένα μεταξύ τους deal.
Σημειώνεται ότι η Attica bank διαθέτει συνολικά 4,9 δις ευρώ ενεργητικό, στα 536 εκατ ευρώ τα κεφάλαια και η κεφαλαιοποίηση στα 247 εκατ ευρώ.
Βασικοί μέτοχοι στην Attica Bank είναι το ΤΣΜΕΔΕ με ποσοστό 42% το ΤΤ με 22,5% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 19%.
Η Proton bank με σχέση χορηγήσεων προς καταθέσεις στο 103% με τα δάνεια και τις καταθέσεις κοντά στα 1,5 δις ευρώ.
Η τράπεζα έχει χαρακτηριστικά investment bank, διαθέτει ισχυρά κεφάλαια και σταθερότητα.
Η κεφαλαιοποίηση στα 60 εκατ ευρώ.
Βασικός μέτοχος με ποσοστό 31,5% περίπου ο επιχειρηματίας Λ Λαυρεντιάδης.
Η προοπτική ενός deal μεταξύ της Attica bank που διαθέτει σταθερό management, κεφάλαια και ρευστότητα και της Proton bank που εμφανίζει investment bank χαρακτηριστικά προφανώς και αντιμετωπίζεται εκατέρωθεν θετικά.
Οι δύο τράπεζες είναι συμπληρωματικές ωστόσο απαιτούνται βήματα σταθερά ώστε το deal αυτό αν οι δύο τράπεζες καταλήξουν να έχει προοπτική και μέλλον.
Είναι ξεκάθαρο ότι και στο χώρο των μικρών τραπεζών οι διεργασίες είναι έντονες οι ζυμώσεις πολλές.
Στην αναδιάταξη του τραπεζικού χάρτη στις μικρές τράπεζες ρόλο καίριο θα διαδραματίσει και η Probank η οποία έχει ακολουθήσει μια αυτόνομη πορεία καιν έως τώρα πηγαίνει καλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης