Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξημένες οι πιθανότητες η Attica bank να καλύψει με ίδια μέσα 400 εκατ χωρίς να προσφύγει στο ΤΧΣ – Ασφαλιστικά ταμεία και επιχειρηματικά σχήμα θα συμμετάσχουν – Η ΤτΕ θα την θεωρήσει βιώσιμη αν συγκεντρώσει τα κεφάλαια

 Αυξημένες οι πιθανότητες η Attica bank να καλύψει με ίδια μέσα 400 εκατ χωρίς να προσφύγει στο ΤΧΣ  – Ασφαλιστικά ταμεία και επιχειρηματικά σχήμα θα συμμετάσχουν – Η ΤτΕ θα την θεωρήσει βιώσιμη αν συγκεντρώσει τα κεφάλαια
Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο η Attica bank να καλύψει με ίδια μέσα τα 400 εκατ που είναι ο στόχος για την ανακεφαλαιοποίηση της.  Τα 200 εκατ θα αφορούν αμκ και 200 εκατ ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές.

Πως εξάγεται το συμπέρασμα αυτό και τι θα σηματοδοτήσει για την Attica bank;
1)Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το ΤΣΜΕΔΕ που θα κληθούν να καταβάλλουν και τα περισσότερα κεφάλαια στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank υπάρχουν ενδείξεις ότι θα στηρίξουν το μεγάλο εγχείρημα.
2)Ασφαλιστικά Ταμεία και επιχειρηματικά σχήματα φαίνεται ότι θα συμμετάσχουν στην αμκ και στο ομολογιακό της Attica bank.
3)Η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει σε ερώτηση του www.bankingnews.gr  αν καταφέρει να συγκεντρώσει τα 400 εκατ ευρώ η Attica bank θα καταστεί βιώσιμη;
Η απάντηση που λάβαμε είναι η εξής «αν η Attica bank ή οποιαδήποτε άλλη τράπεζα καταφέρει να καλύψει με ίδια μέσα χωρίς να προσφύγει στο ΤΧΣ την ανακεφαλαιοποίηση  της θα χαρακτηριστεί βιώσιμη τράπεζα»
Είναι προφανές ότι υπάρχουν σοβαρές ζυμώσεις και το στοίχημα της διοίκησης Γαμβρίλη στην Attica bank είναι μεγάλο.
Όμως αν καταφέρει να συγκεντρώσει τα 400 εκατ σε μια τέτοια συγκυρία η Attica bank θα αποτελεί μια θετική εξέλιξη καθώς θα στηρίξει την οικονομία, την τράπεζα και τους εργαζομένους της, τους μετόχους και βεβαίως θα αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή στο ελληνικό banking.
Τα ταμεία που φαίνεται ότι θα τοποθετηθούν στην τράπεζα καλούνται να αξιολογήσουν μια στρατηγική επιλογή για τα αποθεματικά τους.
Θα έχουν μια εναλλακτική λύση αξιοποίησης των διαθεσίμων τους.
Η Attica bank εμφανίζει καλές προοπτικές και οι πιθανότητες να επιτύχει τον στόχο της δηλαδή να μην προσφύγει στο ΤΧΣ είναι μεγάλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης