Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Χαμηλές οι αποδόσεις των bunds, απομακρύνεται το σενάριο double dip ύφεσης

tags :
S&P: Χαμηλές οι αποδόσεις των bunds, απομακρύνεται το σενάριο double dip ύφεσης
Σταθερά χαμηλές τις αποδόσεις του γερμανικού ομολόγου βάσεως και το ερχόμενο διάστημα εκτιμά η Standard & Poor's σε απάντηση των αιτιάσεων του Γενικού Γραμματέα για το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, Carl-Heinz Daube ότι η χώρα του θα δανειστεί ακριβότερα στο επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης στην αγορά των ομολόγων θα παραμείνει σταθερό, σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οίκου. Παρατηρείται τάση προς την αποταμίευση και τη μείωση δαπανών τόσο σε επιχειρήσεις όσο και στα νοικοκυριά. Σημειώνεται επίσης έλλειψη ρευστότητας και μια μεγαλύτερη τάση προς συγκράτηση των καταναλωτικών αναγκών λόγω της αύξησης του πληθωρισμού αλλά και επειδή τα μακροοικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ανοδική πορεία των τιμών των προϊόντων θα διατηρηθεί.
Η Standard & Poor's προέβλεψε ότι η ανάπτυξη κατά το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα παρουσιάσει επιβράδυνση στη Δυτική Ευρώπη. Ωστόσο, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι απομακρύνεται το σενάριο μιας double dip ύφεσης στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης