Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τι συμβαίνει με την MIG; Τι κρύβει η άνοδος της μετοχής; Τι ρόλο έχουν διαδραματίσει τα road shows σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη; Τι ετοιμάζει ο Βγενόπουλος για να θωρακίσει την εταιρία και να αυξήσει την αξία της μετοχής;

tags :
 Τι συμβαίνει με την MIG; Τι κρύβει η άνοδος της μετοχής; Τι ρόλο έχουν διαδραματίσει τα road shows σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη; Τι ετοιμάζει ο Βγενόπουλος για να θωρακίσει την εταιρία και να αυξήσει την αξία της μετοχής;
Η μετοχή της MIG έχει καταγράψει άνοδο 140% από τα ιστορικά χαμηλά.
Έχει προκαλέσει μεγάλη απορία τι σηματοδοτεί η συμπεριφορά της μετοχής όταν επί πάνω από 2,5 χρόνια η μετοχή είχε ακολουθήσει μια πορεία απαξίωσης λόγω της κρίσης.
Με καθαρή θέση 1,5 δις ευρώ ή 2 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,43 ευρώ τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής η MIG δεν βρίσκεται εκεί που πραγματικά αξίζει με όρους αποτίμησης.

Ωστόσο η αγορά είναι αλάνθαστη.
Η μεγάλη υποχώρηση της μετοχής αντικατόπτριζε το αρνητικό προφίλ των εσόδων της εταιρίας holding λόγω της βαθειάς ύφεσης της οικονομίας.
Η διοίκηση της MIG είχε το τελευταίο διάστημα σειρά επαφών σε road show που πραγματοποίησε σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη με πλήθος επενδυτών.
Οι ξένοι άρχισαν να παρακολουθούν πάλι τις εταιρίες της πραγματικής οικονομίας καθώς οι περισσότερες εταιρίες της MIG ανήκουν στην πραγματική οικονομία.
Άρα ένας πρώτος λόγος της ανόδου της μετοχής από 0,18 στα 0,43 ευρώ ήταν τα road show.
H εταιρία προσεχώς θα βελτιώνει την χρηματοοικονομική της εικόνα τα έσοδα και γενικώς τον ισολογισμό της.
Σχεδιάζει να πωλήσει ορισμένες συμμετοχές που συνεχίζουν να είναι ζημιογόνες. Μια τέτοια κίνηση θα απελευθερώσει κεφάλαιο και θα βελτιώσει τα καθαρά έσοδα της εταιρίας.
Επίσης βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το Αμπού Ντάμπι για να συμμετάσχει σε ομολογιακό ύψους 407 εκατ ευρώ ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα κεφάλαια της MIG και να θωρακιστεί ο όμιλος.
Επίσης εξετάζονται ουσιαστικές συνεργασίες σε νευραλγικούς τομείς αλλά και στρατηγική συνεργασία.
Η MIG είναι εταιρία της πραγματικής ελληνικής οικονομίας.
Αν η Ελλάδα πάει καλά θα πάει καλά και η MIG καθώς οι εταιρίες στις οποίες συμμετέχει έχουν αναφορά την πραγματική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης