Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε σοκ οι γονείς του Φίλιππου Λιακουνάκου για την σύλληψη του και την κλοπή των 500.000 δολ σε bitcoin

Σε σοκ οι γονείς του Φίλιππου Λιακουνάκου για την σύλληψη του και την κλοπή των 500.000 δολ σε bitcoin
Δίχως τέλος οι δικαστικές περιπέτειες για την οικογένεια Λιακουνάκου 
Σχετικά Άρθρα
Η σύλληψη του Φίλιππου Λιακουνάκου αποτέλεσε σοκ για τους γονείς του, Θωμά και Νατάσα, οι οποίοι μόλις πριν από δύο χρόνια κατάφεραν να αφήσουν οριστικά πίσω τους τη μεγάλη δικαστική περιπέτεια του 73χρονου επιχειρηματία για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Τα μπλεξίματα του γιου τους αφορούν την υπόθεση κλοπής 500.000 δολ σε bitcoin στις ΗΠΑ.

Ο φοιτητής από το Μαϊάμι, φέρεται να ερεύνησε το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων και εν συνεχεία στόχευσε έναν από αυτούς για την κλοπή.
Η απάτη έγινε με άλλο όνομα κατόπιν πλαστογραφίας, δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», ανέφερε ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Κλαρκ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ακρόασης του Φίλιππου Λιακουνάκου στο δικαστήριο του Λας Βέγκας.

Οι κατηγορίες 

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος συνελήφθη και έπειτα οδηγήθηκε στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Κλαρκ τη Δευτέρα 29/3 με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης που αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τη διαβίβαση δεδομένων υπολογιστή.
Η αστυνομία του Λας Βέγκας έβγαλε ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο τον Φεβρουάριο, αφού ένας ντετέκτιβ δήλωσε ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κατήγγειλε την κλοπή τον Νοέμβριο του 2020.
Η αστυνομία ταυτοποίησε τον Λιακουνάκο ως ύποπτο για την υπόθεση με την επίδοση μιας σειράς ηλεκτρονικών ενταλμάτων.

Η εγγύηση των 250.000 ευρώ 

Ο συνήγορος υπεράσπισης, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη.
Ο 23χρονος αυτοπροσδιορίστηκε ως φοιτητής που βρίσκεται λίγο πριν την αποφοίτηση από πανεπιστήμιο της περιοχής του Μαϊάμι.
Ο δικηγόρος ζήτησε από την Ειρηνοδίκη να ορίσει την εγγύηση στα 250.000 δολάρια, σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το ενδεχόμενο ο Λιακουνάκος να εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.
«Πιθανόν να κυκλοφορούν πολλά χρήματα εδώ», δήλωσαν οι δικαστές.
«Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα. Έχει μεγάλο κίνητρο να διαφύγει και η πολιτεία θα ισχυριστεί ότι έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να αναλάβει άλλες ταυτότητες».
Τελικά κατέβαλε το ποσό των 250.000 ευρώ ως εγγύηση και αφέθηκε ελέυθερος.

Δίχως τέλος οι δικαστικές περιπέτειες

Υπενθυμίζεται πως ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε συλληφθεί το 2015 για μίζες 2.000.000 ευρώ και είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξης. Στη συνέχεια υπήρξε αναστολή της ποινής του, ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2020 είχε αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης