Sports

Κίνδυνος απώλειας 8 δις ευρώ για UEFA και Λίγκες με Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Κίνδυνος απώλειας 8 δις ευρώ για UEFA και Λίγκες με Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Η επιθυμία της FIFA για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια μπορεί να προκαλέσει σε UEFA και Λίγκες απώλεια χρημάτων που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ!

Το γεγονός πως η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει στα πλάνα της την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, τόσο από τις μεγάλες ομοσπονδίες όπως η UEFA (Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) και η CONMEBOL (Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής), αλλά και από τις ίδιες τις Λίγκες.

Για τον λόγο αυτό είχε ζητηθεί μια έκθεση για τις επιπτώσεις που θα έχει ένα πιθανό Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και για τις εμπορικές συμφωνίες που αφορούν τους αγώνες.
Η μελέτη αυτή, που είχε ανατεθεί από διάφορες Λίγκες, επικεντρώθηκε στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στο MLS (Ηνωμένες Πολιτείες), και την Liga MX (Μεξικό), καθώς και την J1 League (Ιαπωνία) όπως και την Premier Division της Νότιας Αφρικής.
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης