Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, υπό δοκιμασία οι 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, υπό δοκιμασία οι 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογες απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ο DAX 40 υποχωρεί άνω του 1% και είναι λίγο κάτω από τις 16.000 μονάδες. Ανάλογη και η εικόνα και άλλων μεγάλων δεικτών. Οι ανησυχίες από την αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα που υιοθετούν εκ νέου κάποιες χώρες επηρεάζουν τις αγορές. Σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες έχουμε αρκετές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και τηλεδιασκέψεις.

Ο Γενικός Δείκτης όπως και οι περισσότερες μετοχές άνοιξαν με σημαντικές απώλειες και ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης δοκιμάζει τις 900 μονάδες. Εκεί που προσπαθούσαμε να σπάσουμε τις 930 μονάδες, τώρα αναζητάμε στηρίξεις. Καθολική η πτώση σχεδόν για όλες τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΟΠΑΠ: Πολύ καλά αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές για το τρίτο τρίμηνο και αναμένεται να σηματοδοτήσουν την επιστροφή στην κανονικότητα. Μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα και αύριο η τηλεδιάσκεψη. Οι αναλυτές θέλουν να μάθουν τις προοπτικές για το τρίτο τρίμηνο αλλά και τα σχέδια της διοίκησης για το Οnline. Ήπια η πτώση της μετοχής στα πρώτα λεπτά.

MOTOR OIL: Προσαρμοσμένα EBITDA 125 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο περιμένει η Optima Bank και καθαρά κέρδη 54 εκατ. ευρώ από 44 εκατ. ευρώ στο περσινό τρίτο τρίμηνο. Για το εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 114 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 24%. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα για τη μετοχή.

FOURLIS: Σήμερα και τα δικά του αποτελέσματα. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένονται από την Optima Bank στα 5,4 εκατ. ευρώ από ζημία 3,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: υποχωρούν όλες οι συστημικές μέχρι 2% περίπου. Οι μεγαλύτερες απώλειες για Εθνική και ακολουθεί η Eurobank.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,5 εκατ. ευρώ από ζημία 1,1 εκατ. ευρώ βοηθούμενα από την άνοδο της τιμής του αλουμινίου. Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στο εννεάμηνο στα 78,7 εκατ. ευρώ από 82,8 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2020. Τα ίδια κεφάλαια στα 32,6 εκατ. ευρώ. Αύξηση τζίρου αναμένεται και στο τελευταίο τρίμηνο και αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με απώλειες 23,6% ξεκίνησε η μετοχή και επηρεάζει όπως και χθες δείκτες όπως ο FTSE Mid Cap, ο οποίος άνοιξε στο -2,65%. Χαμηλότερη η επίδραση βέβαια σήμερα σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Έχει μεταβλητότητα και ενεργοποιείται και σήμερα ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,17 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 4%. Υποχωρεί 2,14% στα πρώτα λεπτά με χαμηλό όγκο.

EPSILON NET: «Κομμένη» σήμερα λόγω του split με αναλογία 4 νέες για κάθε μία παλιά. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. Δημοσίευσε και εννεάμηνο η εισηγμένη και σύμφωνα με αυτό τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 5,5 εκατ. ευρώ από 1,2 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 28,5 εκατ. ευρώ από 11,5 εκατ. ευρώ. Το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής έδινε αποτίμηση 281 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης