Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Κίνηση προς τις 930 μονάδες περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Πειραιώς

XA: Κίνηση προς τις 930 μονάδες περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s δεν αποκλείεται να αυξήσει τη μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά
Σχετικά Άρθρα

Η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s σήμερα το βράδυ θα τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών και σύμφωνα με τους αναλυτές θα δώσει μεταβλητότητα στο ΧΑ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Τράπεζα Πειραιώς καθώς ανακοινώνει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Σύμφωνα με τη Euroxx, θα εμφανίσει ζημία 652 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο από ζημία 2,04 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο.
Το ήπια ανοδικό κλίμα των αγορών του εξωτερικού μπορεί να συμβάλει στην επέκταση της ανόδου στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει και πάλι την προσέγγιση των 930 μονάδων.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα ενόψει της αναθεώρησης της Moody’s.
Η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει ανοδικά λόγω της ήπιας ανοδικής διάθεσης των αγορών του εξωτερικού λόγω της εκτίμησης για την ανάκαμψη η οποία αντισταθμίζει τις ανησυχίες.

Optima Bank
Πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα η Τράπεζα Πειραιώς, κάνοντας την αρχή στον τραπεζικό κλάδο, ενώ μετά το κλείσιμο αναμένεται η αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s με πιθανότητες να την αναβαθμίσει.

Beta
Το θετικό momentum αναμένεται να διατηρηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση με όλα τα βλέμματα να στρέφονται στην αξιολόγηση της Moody’s σήμερα το βράδυ.
Σημειώνεται πως τα συμβόλαια επί δεικτών σειράς Νοεμβρίου λήγουν σήμερα.

Merit
Στο εσωτερικό η εναλλαγή πρωταγωνιστών συνεχίζεται και συντηρεί την επαφή του ΓΔΧΑ με τα τρέχοντα τοπικά υψηλά αλλά και δημιουργεί τις συνθήκες για μια νέα προσπάθεια ανόδου.  
Ωστόσο, το βλέμμα μας παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό.
Λίγα τα προς ανακοίνωση μάκρο σήμερα, ενώ εκπνέουν τα παράγωγα μηνιαίας λήξης.
Πριν την συνεδρίαση θα δημοσιευτούν τα εταιρικά αποτελέσματα Γ΄τριμήνου της Πειραιώς και παράλληλα το απόγευμα έχουμε την προγραμματισμένη αξιολόγηση της οικονομίας από τον οίκο 
Moodysμε αρκετές πιθανότητες αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας, καθώς είναι η μόνη που κατατάσσει την Ελλάδα 3 επίπεδα πριν την επενδυτική βαθμίδα και με σταθερές προοπτικές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης