Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιοι όμιλοι θα «κονταροχτυπηθούν» για τα έργα 500 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

Ποιοι όμιλοι θα «κονταροχτυπηθούν» για τα έργα 500 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda, Οδυσσέα Αθανασίου, ο Έλληνας φορολογούμενος δε θα επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ
Σχετικά Άρθρα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Avax και Intrakat έχουν κληθεί από τη Lamda Development στα πλαίσια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ταχεία ανάδειξη του σχήματος που θα υλοποιήσει τα έργα ύψους 500 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό που αναμένεται να ξεκινήσουν σε τέσσερις μήνες από τώρα, όπως ειπώθηκε στη χθεσινή 9/11/2021 παρουσίαση.
Η εταιρεία θέλει μέχρι τέλος του χρόνου να έχει γίνει η ανάδειξη του αναδόχου ώστε από τον Φεβρουάριου του 2022 να ξεκινήσουν τα έργα.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda, Οδυσσέα Αθανασίου, ο Έλληνας φορολογούμενος δε θα επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ.
Τη φράση αυτή επανέλαβε δύο φορές ο CEO της Lamda κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης.

Διαδρομές άνω των 50 χιλιομέτρων

Στην τρίτη παρουσίαση που έγινε χθες αναφέρθηκε πως θα δημιουργηθεί εκτεταμένο δίκτυο διαδρομών μήκους άνω των 50 χιλ. με με πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.
Θα δημιουργηθεί πεζόδρομος μήκους 2,5 χιλιομέτρων και πλάτους 56 μέτρων που θα συνδέει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με το παράκτιο μέτωπο.
Επίσης θα γίνει η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος μήκους 1,5 χιλιομέτρου και προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση της Lamda.
Επιπλέον αναμορφώνεται η παραλία μήκους 1,2 χιλ. προκειμένου να είναι προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες, ενώ θα γίνει και αναβάθμιση της μαρίνας.
Η διοίκηση της Lamda Development έχει ξεκινήσει τις μελέτες για το για το πάρκο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Μέσα στο 2022 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το κτίριο των ΑΜΕΑ και το Μαρίνα Tower.
Τα έργα για την Marina Galleria, για το οικιστικό συγκρότημα του Πάρκου, τον παραθαλάσσιο οικισμό κατοικιών, καθώς και για τον Πύργο (γραφείων και ξενοδοχείου) επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης θα ξεκινήσουν το 2023.
Το ίδιο έτος θα ξεκινήσουν τα έργα για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου εντός του πολεοδομικού κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης