Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Το project που θα διπλασιάσει την τιμή μιας ελληνικής μετοχής

Euroxx: Το project που θα διπλασιάσει την τιμή μιας ελληνικής μετοχής

Δεν έχει τιμολογηθεί πλήρως το έργο του Ελληνικού στην τιμή της Lamda Development

Στα 14 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Lamda Development η Euroxx, από 7,40 ευρώ σήμερα, βλέποντας δηλαδή περιθώριο ανόδου έως 90%.

Μάλιστα, διατηρώντας φυσικά τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, η Euroxx θεωρεί ότι το έργο του Ελληνικού δεν έχει τιμολογηθεί πλήρως στην τιμή της Lamda Development.
Σύμφωνα με τη Euroxx, η παραδοσιακή/υπάρχουσα δραστηριότητα της Lamda στα 1.191 εκατ. ευρώ (έναντι τρέχουσας κεφαλαιοποίησης 1,3 δισ. ευρώ), σημαίνει ότι το Ελληνικό προσφέρεται ουσιαστικά κοντά στο κόστος, δηλαδή μόνο ένα μικρό μέρος του συνολικού ανοδικού δυναμικού τιμολογείται στα τρέχοντα επίπεδα.
Επιπλέον, λόγω της ποιότητας του ενεργητικού της, πιστεύει ότι η LD θα άξιζε να συναλλάσσεται με μικρότερο discount (ή ακόμα και με premium) στην NAV.
Όσον αφορά τους κινδύνους, η ικανότητα απορρόφησης 10 χιλ. κατοικιών είναι ισχυρή, κατά την άποψη της Euroxx, ενώ υπάρχουν καθυστερήσεις κλεισίματος και κίνδυνοι εκτέλεσης/χρηματοδότησης για τη 2η φάση του Ελληνικού.
Από την άλλη πλευρά, η LD σχεδιάζει να προχωρήσει σε IPO για τα Lamda Mall το 2022, ώστε να αποκρυσταλλώσει την αξία και να ανοίξει το δρόμο για τη διανομή μερίσματος.
Με βάση τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Euroxx, η Lamda Development προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία αύξησης της NAV, δηλαδή υπάρχει ανοδική δυναμική της τάξης του 78% κατά την περίοδο του έργου του Ελληνικού, εκ των οποίων ένα σημαντικό μέρος θα πραγματοποιηθεί εντός 5 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης