Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση, απουσιάζει ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση, απουσιάζει ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Γύρω από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές. Αντίστοιχη κίνηση και για την εγχώρια αγορά με χαμηλό τζίρο στο ξεκίνημα. Εικόνα απαξίωσης σε πολλά βαριά χαρτιά, από πλευράς όγκου συναλλαγών. Συνολικά από όλο το ταμπλό ξεχωρίζει κάπως η Intrakat και μετά πρέπει να ψάξεις βαθιά για να βρεις δεύτερη.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας της στήλης δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στην απόδοση του Γενικού Δείκτη αλλά υπήρξαν κάποια σημαντικά νέα με κυριότερο την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ. Δημοσιεύτηκαν επίσης κάποια καλά αποτελέσματα είτε εννεαμήνου, είτε ετήσια. Κάποιες μετοχές επίσης ξεχώρισαν λόγω νέων και προσδοκιών. Συνολικά πάντως όπως τα αφήσαμε τα βρήκαμε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γνωστή η υποαπόδοση του δείκτη όλο αυτό το διάστημα. Η Eurobank έχει ένα σημαντικό προβάδισμα και έχει φτάσει να βρίσκεται πιο πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Πολύ κοντά σε αυτά βρίσκεται η Εθνική. Από την άλλη, η Alpha Bank έχει μείνει σημαντικά πίσω. Διαγραμματικά δηλαδή για να έφτανε τις άλλες θα έπρεπε να ήταν στα 1,80 ευρώ. Για την Πειραιώς δε συζητάμε αφού η αύξηση έγινε στον πάτο. Ο δείκτης είναι σε κρίσιμα σημεία αλλά και σε υψηλό πέντε μηνών.

ΔΕΗ: Τεράστια η επιτυχία της. Πριν μερικά χρόνια δυσκολευόταν να βρει νέα δάνεια και δεν υπήρχαν προοπτικές. Τώρα άντλησε στο… ρελαντί 1,35 δισ. ευρώ με 9 ευρώ ανά μετοχή και θα εκδώσει 150 εκατ. νέες μετοχές. Στα 9,81 ευρώ και στο -0,36%.

MOTOR OIL: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Στα 14,77 ευρώ και στο -0,47%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με 1 κομμάτι το άνοιγμά της στα 9,78 ευρώ και στο +1,35%. Η αποτίμηση οριακά πάνω από το 1 δισ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Όλα δείχνουν πως η Intracom εστιάζει σε αυτήν και στα μεγάλα έργα που αναμένονται. Επίσης, μέσω αυτής αναμένεται και η επέκταση στις ΑΠΕ. Στα 2,25 ευρώ βρέθηκε και στο ξεκίνημα και στο +3%. Καλή εικόνα και από την Intracom η οποία ενισχύεται άνω του 1%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Το project που έχει ανακοινωθεί φαίνεται πως έχει τραβήξει πολλά επενδυτικά βλέμματα. Με τη μετοχή δεν έχουμε μάθει τι θα γίνει, αλλά και μόνο το project έχει ενισχύσει σημαντικά την αποτίμηση. Στα 9,40 ευρώ και στο +1,08%.

REVOIL: Εκπληκτικό τρίτο τρίμηνο αλλά και εννεάμηνο συνολικά. Κέρδη προ φόρων 3,46 εκατ. ευρώ από 2,38 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο με τα 1,58 εκατ. ευρώ να είναι στο τρίτο τρίμηνο. Η αποτίμηση των 28,7 εκατ. ευρώ μάλλον θα πρέπει να θεωρείται πως προσβάλει την εισηγμένη. Έχει διορθώσει αρκετά από τα υψηλά της λόγω ίσως και της γενικότερης εικόνας της αγοράς και ειδικά στην εικόνα των μικρομεσαίων, όπου βλέπουμε σημαντική μείωση του ενδιαφέροντος.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με 4,76 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2021 έναντι του αντίστοιχου του 2020, η άνοδος σε υψηλά 20 ετών φαντάζει μία απολύτως φυσιολογική εξέλιξη. Η δε πορεία των άλλων γραμμών της λογιστικής κατάστασης είναι απλά εκπληκτική.

MERMEREN: Στο δικό της εννεάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 22 εκατ. ευρώ από 15,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 11,1 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Ετήσια αποτελέσματα για τη χρήση που έληξε 30/6/21. Αδάνειστος ο όμιλος και με EBITDA 2,97 εκατ. ευρώ από 2,19 εκατ. ευρώ. Καθαρά κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ από 900 χιλ. ευρώ. Αποτίμηση 13,6 εκατ. ευρώ άρα χαμηλή. Εδώ έχουμε όπως έχουμε ξαναγράψει μία εισηγμένη, όπου όσοι είχαν επενδύσει πριν κάμποσα χρόνια (όχι πολλά) έχουν τις μετοχές δωρεάν βάσει των μερισμάτων που έχουν εισπράξει και την τιμή που είχε τότε η μετοχή.

Για τη χρήση που έληξε προτείνεται μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή, αλλά αναφέρεται στον ισολογισμό ότι μπορεί να δοθεί και παραπάνω αν το αποφασίσει η γενική συνέλευση. Με το προτεινόμενο πάντως μέρισμα η απόδοση είναι 7%.

LAVIPHARM (απάντηση): Δεν είναι δουλειά μας να σας πούμε αν πρέπει να αγοράσετε ή να πουλήσετε τη μετοχή ή οποιαδήποτε μετοχή. Η στήλη παρακολουθεί τις εισηγμένες και κάνει σχόλια. Εντοπίζουμε τις φθηνές, κατά την άποψή μας, δίνουμε μία εικόνα, αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δίνουμε συστάσεις για αγορά ή πώληση μετοχών. Η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές. Υπάρχουν οι επαγγελματίες της αγοράς στις χρηματιστηριακές που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης