Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ επενδύσεων στις startups για το κλίμα - Άντλησαν 32 δισ. δολάρια

Ρεκόρ επενδύσεων στις startups για το κλίμα - Άντλησαν 32 δισ. δολάρια

Το ποσό των επενδυτικών κεφαλαίων που εισρέουν στην τεχνολογία που σχετίζεται με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέχρι στιγμής φέτος έχει ήδη ξεπεράσει το ποσό ολόκληρου του 2020

Το ρεκόρ των 32 δισ. δολαρίων έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής φέτος οι εταιρείες τεχνολογίας που δουλεύουν πάνω στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έκθεση.

Όπως αναφέρει το CNBC, το ποσό των επενδυτικών κεφαλαίων που εισρέουν στην τεχνολογία που σχετίζεται με το κλίμα φέτος έχει ήδη ξεπεράσει το ποσό ολόκληρου του 2020, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας ανάλυσης επιχειρηματικών κεφαλαίων Dealroom και της εταιρείας London & Partners.
Εν τω μεταξύ, οι επενδύσεις στην τεχνολογία για το κλίμα έχουν υπερτετραπλασιαστεί από το 2016, όταν οι επενδυτές στήριξαν τις startups του κλάδου με μόλις 6,6 δισ. δολάρια.
Ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης των πράσινων επενδύσεων αυξάνει την προοπτική μιας φούσκας που θα μπορούσε να σκάσει, είχε προειδοποιήσει η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών τον Σεπτέμβριο.
Οι αποτιμήσεις για τις εταιρείες καθαρής ενέργειας είναι υψηλές και χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για να κατανοήσουμε πώς κινούνται οι πράσινες επενδύσεις στην πιστωτική αγορά, ανέφερε.
Το ποσό των χρημάτων από venture capital (VC) που έχει εισρεύσει στην τεχνολογία του κλίματος φέτος έχει ήδη ξεπεράσει ολόκληρο το ποσό του 2020, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας ανάλυσης venture capital, Dealroom, και της εταιρείας London & Partners.
Εν τω μεταξύ, οι επενδύσεις στην τεχνολογία του κλίματος έχουν υπερτετραπλασιαστεί από το 2016, όταν οι επενδυτές στήριξαν τις startups του κλάδου με μόλις 6,6 δισ. δολάρια.
Αυτή η στήριξη στις τεχνολογικές startups για το κλίμα έρχεται καθώς ορισμένοι από τους κορυφαίους επενδυτές του κόσμου χαιρετίζουν τις δυνατότητες των startups του κλάδου.
Μεταξύ 2016 και 2021, οι startups για το κλίμα στις ΗΠΑ συγκέντρωσαν την περισσότερη χρηματοδότηση, ενώ ακολουθούν οι αντίστοιχες startups σε Κίνα, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή διεθνώς για την τεχνολογία κλίματος σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία αναλύουν τεχνολογικές εταιρείες που εργάζονται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ή την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις VC σε τεχνολογικές startups για το κλίμα είναι επτά φορές υψηλότερες φέτος από ό,τι το 2016, από τα 1,1 δισ. δολάρια σε 8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.
Με εξαίρεση την Bay Area στην Καλιφόρνια, το Λονδίνο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση startups για το κλίμα, καθώς έχουν δημιουργηθεί 416 startups του κλάδου μετά τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, μια διεθνής συμφωνία που υπεγράφη το 2015 από σχεδόν 200 χώρες οι οποίες δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι startups τεχνολογίας κλίματος στο Λονδίνο αποτιμώνται συλλογικά στα 28 δισ. δολάρια.
Η ανταγωνίστρια εταιρεία της Google, Ecosia, η οποία χρησιμοποιεί τα έσοδα από τις διαφημίσεις της για τη δενδροφύτευση, ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη ενός νέου venture vapital για την τεχνολογία κλίματος ύψους 350 εκατ. ευρώ (405 εκατ. δολάρια) για την υποστήριξη startups σε όλη την Ευρώπη.
Οι πιέσεις προς τους παγκόσμιους ηγέτες και CEO να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αυξάνονται, καθώς οι επιστήμονες συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι η Γη προχωρά με ταχείς ρυθμούς προς μια κλιματική καταστροφή.
«Η βιομηχανία της τεχνολογίας κλίματος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε η Laura Citron, CEO της London & Partners, και πρόσθεσε: «Τα ευρήματα της έκθεσης δείχνουν τη δημιουργικότητα των εταιρειών κλιματικής τεχνολογίας στο Λονδίνο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης