Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Να βάλει φρένο η κυβέρνηση στον αυταρχισμό των αστυνομικών

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Να βάλει φρένο η κυβέρνηση στον αυταρχισμό των αστυνομικών
Επιχειρείται συσκότιση γύρω από τα πραγματικά γεγονότα της δολοφονίας του Ρομά στο Πέραμα
Σχετικά Άρθρα

Να βάλει τέλος στον αυταρχισμό των αστυνομικών δυνάμεων καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση με αφορμή τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα.
«Τα τελευταία 24ωρα, με την υποστηρικτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους επτά εμπλεκόμενους αστυνομικούς, αλλά και με τα ανακριβή Δελτία Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρείται η συσκότιση γύρω από τα πραγματικά γεγονότα της δολοφονίας του νεαρού Ρομά στο Πέραμα.
Ανακρίβειες, αντιφάσεις και υπερβολές για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, προκαλούν βάναυσα το δημόσιο αίσθημα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
«Την ίδια ώρα, γινόμαστε μάρτυρες ενός κρεσέντου αυταρχισμού και βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, με επίκεντρο τις διαμαρτυρίες πολιτών και συλλογικοτήτων για τα όσα έγιναν στο Πέραμα.
Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι η επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη σε πορεία διαμαρτυρίας, η υπέρμετρη βία σε διαδηλωτές, η απρόκλητη επίθεση σε δικηγόρο που ήταν μάρτυρας των επεισοδίων, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές νέων ανθρώπων και μόνο επειδή διαμαρτύρονταν για τη στάση της Αστυνομίας, ο άνδρας των ΜΑΤ που έσπασε βιτρίνα καταστήματος δηλώνοντας ότι είναι «τρελός».
Έκθετη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καλείται να βάλει άμεσα φρένο σε αυτές τις πρακτικές που παραπέμπουν σε δράση παρακρατικού μηχανισμού.
Αν δεν το πράξει, φέρει τεράστιες ευθύνες για την όξυνση της βίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες και απευκταίες καταστάσεις» υποστηρίζει ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης