Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το εμφιαλωμένο νερό, τα εμβόλια και το Tik Tok πλουτίζουν τους Κινέζους

Το εμφιαλωμένο νερό, τα εμβόλια και το Tik Tok πλουτίζουν τους Κινέζους
Πρώτος στη λίστα Hurun China Rich List 2021 που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, είναι ο Zhong Shanshan, με προσωπική περιουσία 60,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το εμφιαλωμένο νερό, η ανάπτυξη εμβολίων, η πλατφόρμα TikTok αλλά και η τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων, ήταν οι τομείς που έδωσαν ώθηση στις περιουσίες των κινέζων πλουσίων, καθώς οι μεγιστάνες των ακινήτων και οι κλάδοι που είναι στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της χώρας, δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα.
Πρώτος στη λίστα Hurun China Rich List 2021 που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, είναι ο Zhong Shanshan, με προσωπική περιουσία 60,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάρη στην αύξηση της αξίας των εισηγμένων εταιρειών του, Nongfu Spring και Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise.
Ο ιδρυτής της ByteDance, Zhang Yiming, ο πρόεδρος της CATL, ο Zeng Yuqun, ο Pony Ma της Tencent Holdings και ο Jack Ma, ιδρυτής του Alibaba Group και του Ant Group
, συμπληρώνουν την πεντάδα.
Επίσης, πολλές θέσεις στη λίστα με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, έπεσε και ο ιδρυτής του Ομίλου China Evergrande, Hui Ka Yan, ο οποίος έχασε περίπου το 70% της καθαρής του περιουσίας και πλέον έχει περίπου 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο ιδρυτής της China Fortune Land, Wang Wenxue, έχασε εντελώς την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου, με την καθαρή του περιουσία να πέφτει κατά 88% από πέρυσι στα 930 εκατομμύρια δολάρια.
Σε μια χώρα 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων, μόλις 2.769 άνθρωποι έχουν περιουσία πάνω από 2 δισεκατομμύρια γιουάν (313 εκατομμύρια δολάρια) ο καθένας, ανέφερε η έκθεση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης