Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σμυρλής για την Ημέρα του ΟΗΕ: Η Ελλάδα προωθεί την ειρηνική επίλυση των διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Σμυρλής για την Ημέρα του ΟΗΕ: Η Ελλάδα προωθεί την ειρηνική επίλυση των διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο
Η χώρα μας με τον συνεχή αγώνα της προωθεί τις δημοκρατικές αρχές διακυβέρνησης, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, την πλήρη εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισήμανε ο κ. Σμυρλής στον Εορτασμό της Επετείου Ίδρυσης του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τόνισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Εορτασμό της Επετείου Ίδρυσης του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το πρωί Kυριακής 24 Οκτωβρίου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Σμυρλής επισήμανε ότι η χώρα μας με τον συνεχή αγώνα της προωθεί τις δημοκρατικές αρχές διακυβέρνησης, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, την πλήρη εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων σημείωσε, επίσης, ότι η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ έχει καταθέσει υποψηφιότητα της χώρας μας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού για τη διετία 2025-26.
Τέλος, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που εγκρίθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015, λαμβάνοντας, παράλληλα, κάθε αναγκαία δράση για τον τερματισμό της φτώχειας, της πείνας, του AIDS και των διακρίσεων κατά των γυναικών και των κοριτσιών, καθώς επίσης και για την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ότι όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ειρήνη και ευημερία έως το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης