Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το σχέδιο νόμου για τον Εθελοντισμό στο μικροσκόπιο συνάντησης εργασίας της ΝΔ με Βορίδη: Ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο

Το σχέδιο νόμου για τον Εθελοντισμό στο μικροσκόπιο συνάντησης εργασίας της ΝΔ με Βορίδη: Ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο
Eκδήλωση σχετικά με την επικείμενη κυβερνητική πρωτοβουλία για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και τον Εθελοντισμό στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου για τον Εθελοντισμό που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο.
Στην εκδήλωση σχετικά με την επικείμενη κυβερνητική πρωτοβουλία για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και τον Εθελοντισμό , συμμετείχαν μερικές από τις πιο σημαντικές οργανώσεις και ιδρύματα της χώρας.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γ. Στεργίου, στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων και τηλεδιασκέψεων με τίτλο “Κρίσιμα νομοσχέδια κάνουν στάση στην Πειραιώς 62”.
Ο κ. Στεργίου σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το απρόσωπο κράτος. Η ατομική διάθεση για προσφορά, καθώς και η έκφρασή της μέσα από συντονισμένες συλλογικές δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων αποτελούν δομικό συστατικό των σύγχρονων κοινωνιών. Προσωπική δέσμευση του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της χώρας είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό ανάλογο με εκείνα που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Βορίδης για το σχέδιο νόμου

Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης έκανε εκτενή αναφορά στη δημιουργία Δημόσιας Βάσης Δεδομένων και Ειδικού Μητρώου για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, στη νομοθετική κατοχύρωση της εθελοντικής απασχόλησης, στο νομικό καθεστώς των εθελοντών και την ασφαλιστική τους κάλυψη ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει ορισμένες από τις επισημάνσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Όπως επισήμανε ο Υπουργός στην τοποθέτησή του «με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιδιώκεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα η δημιουργία ενός συγκροτημένου νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου με την ελάχιστη δυνατή κρατική παρέμβαση, που θα ρυθμίζει τις σχέσεις κράτους – κοινωνίας πολιτών και εθελοντισμού και θα ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο που επικρατούσε μέχρι πρότινος. Παράλληλα, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο εξασφαλίζεται η λειτουργία των Οργανώσεων υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και λογοδοσίας».
nd2_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->