Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάκερς επιτέθηκαν κιόλας στην νέα πλατφόρμα social media του Donald Trump

Χάκερς επιτέθηκαν κιόλας στην νέα πλατφόρμα social media του Donald Trump
Στην ανακοίνωση της δημιουργίας της εφαρμογής social media, ο Trump ανέφερε πως ο στόχος του είναι να τα βάλει με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες που τον απέβαλλαν από τα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Χάκερς επιτέθηκαν στη νέα πλατφόρμα social media που ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α., Donald Trump. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες αφότου γνωστοποίησε τη δημιουργία της νέας εταιρίας «Trump Media & Technology Group» και της εφαρμογής «Truth Social»!

Στην ανακοίνωση πως μέσα στη διάρκεια του 2022 θα βγει στον… αέρα η νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες του διαδικτύου μπορούσαν να δημιουργήσουν λογαριασμούς χρησιμοποιώντας έναν δημοσιευμένο σύνδεσμο. Αμέσως, διάφοροι χρήστες άρχισαν να δημιουργούν τους λογαριασμούς τους.

Μάλιστα, ο Harwell, δημοσιογράφος επί των τεχνολογικών θεμάτων της «Washington Post», ανέφερε πως ένας λογαριασμός με το όνομα «donaldjtrump» στο «Truth Social» είχε ήδη δεχθεί επίθεση από χάκερς. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ο λογαριασμός ανήκει, όντως, στον Trump. Γενικά, πάντως, προκλήθηκε χάος, αλλά και… γέλιο με τους λογαριασμούς που διέρρευσαν μέσω άλλων social media που θεωρητικά έφτιαξαν trolls ή ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές της ιστοσελίδας, η οποία ήταν ευάλωτη σε επιθέσεις.

Τελικά, η σελίδα «κατέβηκε» και δεν μπόρεσαν κι άλλοι χρήστες να δημιουργήσουν λογαριασμούς. Παράλληλα, οι «New York Times» ανέφεραν πως βρίσκονται σε επικοινωνία με την ομάδα του Trump γιατί χρησιμοποίησε μια φωτογραφία όπου παρουσιάζεται το logo τους, δίχως να έχουν πάρει άδεια προηγουμένως.

Στην ανακοίνωση της δημιουργίας της εφαρμογής social media, ο Trump ανέφερε πως ο στόχος του είναι να τα βάλει με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες που τον απέβαλλαν από τα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στο παρελθόν είχε αποκαλύψει πως ήθελε να φτιάξει το δικό του μέσο. Τον περασμένο Μάιο προκειμένου να επικοινωνεί με τους ακόλουθους του δημιούργησε μια νέα ενότητα στην ιστοσελίδα του με τίτλο «από το γραφείο του Donald Trump». To blog σύντομα σταμάτησε να λειτουργεί λόγω της χαμηλής αναγνωσιμότητάς του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης