Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ariadne Maps :Ολοκληρώθηκε επένδυση 2 εκατ. ευρώ, της οποίας ηγήθηκε η Marathon Venture Capital

tags :
Ariadne Maps :Ολοκληρώθηκε επένδυση 2 εκατ. ευρώ, της οποίας ηγήθηκε η Marathon Venture Capital
Η εταιρεία ανακοινώνει την ολοκλήρωση Seed επένδυσης ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, της οποίας ηγήθηκε η Marathon Venture Capital.

Η Ariadne Maps αλλάζει τον τρόπο που real estate operators όπως αλυσίδες καταστημάτων, σταθμοί συγκοινωνιών, εμπορικά κέντρα και άλλοι οργανισμοί αποκτούν δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών τους, μέσα από ακριβείς μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Οι οργανισμοί χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες και να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους.
Η εταιρεία ανακοινώνει την ολοκλήρωση Seed επένδυσης ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, της οποίας ηγήθηκε η Marathon Venture Capital.
Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της Ariadne Maps, καθώς αυτή αυξάνει το μέγεθος της ομάδας της και επεκτείνει τις λειτουργίες του προϊόντος της.
H Ariadne Maps ιδρύθηκε το 2019 με στόχο να βοηθήσει τους οργανισμούς να αποκτήσουν ακριβή δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών τους σε πραγματικό χρόνο.
Ήδη η τεχνολογία της εταιρείας χρησιμοποιείται από οργανισμούς και επιχειρήσεις που εξυπηρετούν χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά σε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ενδεικτικά τα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης, του Ντάλας, και της Γλασκώβης, σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Σικάγο και σε όλη την Γερμανία, επίσης μεγάλα εμπορικά καταστήματα, όπως τα ΙΚΕΑ, σε πληθώρα χωρών.
Η ζήτηση για το προϊόν της αυξάνεται διαρκώς, καθώς οι περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο αποσύρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.
Ως αποτέλεσμα, ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί καλούνται να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια τον αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών τους, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων τους.
Η τεχνολογία της Ariadne Maps είναι ξεχωριστή, καθώς οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά έχουν χαμηλή ακρίβεια στις μετρήσεις και τα δεδομένα που παρέχουν, υψηλό κόστος και παράλληλα δεν έχουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων ως πρώτη προτεραιότητα.
Συγκεκριμένα, απαιτούν εγκατάσταση από κάμερες, beacons, την σύνδεση των επισκεπτών σε wifi ή το να κατεβάσουν οι επισκέπτες κάποια εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα.
Οι συνιδρυτές της εταιρείας, Γεώργιος Πιπελίδης (CEO) και Νίκος Τσιαμήτρος (CTO), γνωρίστηκαν στο ερευνητικό εργαστήριο του Technical University of Munich, καθώς αμφότεροι πραγματοποιούσαν έρευνα σε συστήματα προσδιορισμού θέσης. Προϊόν της έρευνας αυτής ήταν και η τεχνολογία της Ariadne Maps, για την οποία βραβεύτηκαν σε μερικά από τα περισσότερο αναγνωρισμένα συνέδρια και διαγωνισμούς του χώρου, ξεπερνώντας σε απόδοση αντίστοιχες λύσεις οργανισμών όπως IBM, Cisco, Google και άλλων.
“Στις διαδικτυακές επιχειρήσεις, υπάρχει τρόπος να καταλάβει κάποιος σε πραγματικό χρόνο πως συμπεριφέρονται οι χρήστες, την επισκεψιμότητα ενός site, ποιοι αγοράζουν ένα προϊόν και ποιοι όχι.
Στα φυσικά καταστήματα, δεν υπάρχει αντίστοιχος τρόπος με μετρήσεις και ακριβή δεδομένα σχετικά με την συμπεριφορά των πελατών, την τοποθέτηση των προϊόντων μέσα στο κατάστημα, τις στιγμές που παρατηρείται περισσότερη κίνηση, κτλ. Δημιουργήσαμε την Ariadne Maps για να καλύψουμε αυτό το κενό και να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις με φυσική παρουσία τα δεδομένα και την πληροφόρηση που μέχρι σήμερα υπήρχαν διαθέσιμα μόνο στις διαδικτυακές,” δήλωσε ο Γεώργιος Πιπελίδης, συνιδρυτής και CEO της Ariadne Maps.
Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία παρέχει δεδομένα υψηλής ακρίβειας σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών σε έναν χώρο.
Αυτό επιτυγχάνεται καθώς εντοπίζει τα σήματα που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα, με τη βοήθεια συσκευών που εγκαθίστανται στον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπουν την ανωνυμία των επισκεπτών και την συμμόρφωση με τους κανονισμούς του GDPR.
Στη συνέχεια, τα δεδομένα σχετικά με την κίνηση των επισκεπτών, τον αριθμό τους ανά ημέρα, την διάρκεια κάθε επίσκεψης, την επισκεψιμότητα ανά ώρα, τα σημεία με την μεγαλύτερη κίνηση, και πολλές άλλες πληροφορίες και προβλέψεις παρέχονται στους πελάτες της Ariadne Maps σε πραγματικό χρόνο μέσα από μια μοντέρνα διεπαφή. Με αυτόν τον τρόπο, οι οργανισμοί μπορούν να αντιλαμβάνονται την συμπεριφορά των επισκεπτών τους και να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τους πόρους τους.
“Η Ariadne Maps φέρνει τα online analytics στον πραγματικό κόσμο.
Ο Γιώργος Πιπελίδης και ο Νίκος Τσιαμήτρος, αξιοποιώντας την έρευνά τους σε ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν που χρειάζεται κάθε real estate operator. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές της εταιρείας και πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή,” δήλωσε ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital.
Σε συνέχεια του γύρου χρηματοδότησης, η Ariadne Maps σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά το μέγεθος της ομάδας της στην Ελλάδα, την Γερμανία και απομακρυσμένα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη του προϊόντος της και επεκτείνοντας την παρουσία της σε οργανισμούς ανά τον κόσμο.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης