Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Νευρικότητα στη Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε αναζήτηση τάσης η Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές Upd) Μεικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα 21/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αμερικανική αγορά να «φρενάρει» μετά τη χθεσινή συνεδρίαση που έφερε τους Dow και S&P 500 μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά τους.
Τα καλά νέα από τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το γ' τρίμηνο 2021 έχει τονώσει το κλίμα στη Wall Street, με τους επενδυτές να αφήσουν πίσω τους τη νευρικότητα του Σεπτεμβρίου, ακόμη και αν παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την πανδημία και την κινεζική οικονομία.
Χαρακτηριστικό είναι πως από τις περίπου 70 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 86% σημείωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε -0,02% στις 35.603 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 κατ'εγραψε κέρδη +0,3% στις 4.549 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά +0,62% στις 15.215 μονάδες

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας νέα πτώση κατά 6.000 κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 290.000 σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones έκαναν λόγο ακόμη και για 300.000 αιτήσεις, ωστόσο οι αριθμοί βελτιώθηκαν φτάνοντας έτσι σε ένα νέο χαμηλό πανδημίας.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας διολίσθησε στα 2,48 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 9 Οκτωβρίου από 2,603 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα.
Υποχώρηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης εμφάνισε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Φιλαδέλφεια τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve of Philadelphia.
Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας υποχώρησε στις 23,8 μονάδες από τις 30,7 μονάδες που είχε εκτιναχθεί τον Σεπτέμβριο.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μεν υποχώρηση του δείκτη, όμως ηπιότερη, στις 24,5 μονάδες.
Παρά την υποχώρηση, η μέτρηση του δείκτη εξακολουθεί να υποδηλώνει ισχυρή μεταποιητική δραστηριότητα, καθώς οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το μηδέν υποδηλώνει επέκταση.
Την προηγούμενη εβδομάδα, αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Fed της Νέας Υόρκης έδειξε ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 14,5 μονάδες στις 19,8 μονάδες τον Οκτώβριο.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις δύο εκθέσεις κυρίως για να αποκτήσουν μια αίσθηση του εθνικού δείκτη ISM των ΗΠΑ.
Τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης μεταποίησης ISM αυξήθηκε στο 61,1% από 59,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

dow_1.JPG

Στα εταιρικά νέα της ημέρας τα έσοδα τριμήνου γ΄τριμήνου 2021 της AT&T Inc και οι νέοι συνδρομητές στην τηλεφωνία, αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης για τις υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου και της σταθερής αύξησης για την πλατφόρμα ΗΒΟ Max.

Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών εργάζεται για να ξεφύγει από τις πολύχρονες προσπάθειές της να γίνει μια κυρίαρχη δύναμη στον τομέα της ψυχαγωγίας προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος, και να κατευθύνει τις επενδύσεις της στις αρχικές της δραστηριότητες, αυτές της παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.
Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 39,9 δισ. Δολάρια στο γ΄ τρίμηνο 2021, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 39,14 δισ. δολάρια.
Τον Μάιο η AT&T ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει από το ενεργητικό της τη μονάδα της WarnerMedia σε μια συμφωνία 43 δισ. Δολαρίων με τη Discovery, σηματοδοτώντας το τέλος του στόχου της να γίνει μια εταιρεία ψυχαγωγίας.
Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μισά του 2022.
Το premium τηλεοπτικό της κανάλι HBO και το HBO Max, συνεχίζουν να αναπτύσσονται καθώς οι τηλεθεατές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για σειρές και ταινίες όπως τα White Lotus, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad.
Οι συνολικοί συνδρομητές παγκοσμίως και για τις δύο υπηρεσίες, αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 69,4 εκατ.
Τα έσοδα για τη WarnerMedia διαμορφώθηκαν στα 8,4 δισ. δολάρια στη διάρκεια του τριμήνου.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 5,9 δισ. δολάρια ή 82 πέντε ανά μετοχή στο τρίμηνο, από τα 2,8 δισ. δολάρια ή 39 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Το συνολικό χρέος της διαμορφώθηκε στα 179,2 δισ. Δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου.
Η American Airlines Group ανακοίνωσε κέρδη στο γ΄τρίμηνο 2021 σε σχέση με τις ζημιές του προηγουμένου έτους, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό ενίσχυσε την ταξιδιωτική κίνηση εν όψει της περιόδου των διακοπών.
Καθώς οι ΗΠΑ ανοίγουν τα σύνορα τους σε εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες στις 8 Νοεμβρίου, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αναμένουν μια ισχυρή περίοδο των διακοπών μετά την υγειονομική κρίση που έστειλε την ταξιδιωτική κίνηση σε πτώση το 2020.
"Ενώ η αύξηση των κρουσμάτων με μετάλλαξη Δέλτα καθυστέρησε κατά τι την ανάκτηση των εσόδων, δεν έχει σταματήσει την πρόοδο μας”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Doug Parker.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 169 εκατ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή, στο γ΄ τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τις ζημιές 2,40 δισ. δολαρίων ή 4,71 δολαρίων ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές γ΄ τριμήνου ύψους 641 εκατ. δολαρίων ή 99 σεντς ανά μετοχή.
Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 183% στα 8,97 δισ. δολάρια.
Η Southwest Airlines ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στο γ΄ τρίμηνο καθώς η αύξηση των εμβολιασμών ενίσχυσαν την ταξιδιωτική κίνηση πριν από την περίοδο των διακοπών.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, οι καθαρές ζημιές της αεροπορικής εταιρείας συρρικνώθηκαν στα 135 εκατ. δολάρια ή 23 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 1,17 δισ. δολάρια ή 1,99 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 161% στα 4,68 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι.
Ο διευθύνων σύμβουλος Gary Kelly τόνισε πως "παρά την επιβράδυνση της κίνησης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, η ζήτηση στο γ΄ τρίμηνο και οι επιδόσεις των εσόδων ήταν αρκετά ισχυρές”.
Η εταιρεία υπογράμμισε τις συνεχείς επιπτώσεις από την αύξηση των κρουσμάτων και τις πρόσφατες λειτουργικές προκλήσεις στα έσοδα δ΄ τριμήνου, αλλά τόνισε πως ενθαρρύνεται από την ανανεωμένη δυναμική στα ταξίδια ψυχαγωγίας και για επιχειρηματικούς λόγους.
Παρά την ισχυρή ζήτηση, μια πρόσφατη αύξηση των τιμών των καυσίμων, έχει αποδειχθεί επώδυνη για την αεροπορική βιομηχανία, με την Delta Air να προειδοποιεί για προ φόρων ζημιές στο δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας των υψηλότερων δαπανών για καύσιμα, και υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστεί να περάσει το μεγαλύτερο κόστος στους καταναλωτές.
Έρευνα για τις πρακτικές τεχνολογικών γιγάντων όσον αφορά τα δεδομένα των καταναλωτών πρόκειται να ξεκινήσει η αρμόδια αμερικανική αρχή προστασίας των καταναλωτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.
Οι Apple, Google, Amazon και Facebook θα τεθούν υπό τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών, όπως αναφέρουν πηγές, προσθέτοντας ότι η αρμόδια αρχή θα εκδώσει εντολές για αναζήτηση πληροφοριών όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χρησιμοποιούν τις οικονομικές πληροφορίες των καταναλωτών.
Οι τεχνολογικές εταιρείες θα ερωτηθούν για τον τρόπο που χειρίζονται τα οικονομικά δεδομένα των καταναλωτών, στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών και του ανταγωνισμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σύμφωνα με δύο άτομα με γνώση του θέματος.
Η Facebook γνωστοποίησε πως κατέληξε σε συμφωνία με ορισμένες γαλλικές εφημερίδες προκειμένου να τις πληρώνει για ειδησεογραφικό περιεχόμενο που εμφανίζεται στο feed των χρηστών της, όπως μεταδίδει το AFP.
Σημειώνεται πως λίγους μήνες νωρίτερα η Google ανακοίνωσε παρόμοια συμφωνία.
Διπλασιάστηκαν τα έσοδα της Blackstone το τρίτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 6,22 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ήταν 3,21 δισ. ήτοι 1,94 δολάρια ανά μετοχή.
«Η Blackstone ανέφερε τα καλύτερα αποτελέσματα στην 36χρονη ιστορία μας.
Τα κέρδη αυξήθηκαν και όλες οι βασικές οικονομικές και κεφαλαιακές μετρήσεις μας έφτασαν σε επίπεδα-ρεκόρ ή κοντά σε ρεκόρ», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stephen Schwarzman.
Η εταιρεία παρουσίασε εισροές πάνω από 500 εκατ. δολάρια την ημέρα ή συνολικά 47 δισ. το τρίμηνο.

Έχασαν το ανοδικό σερί οι ευρωαγορές

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από δύο διαδοχικές ημέρες κερδών, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον κινεζικό κλάδο των ακινήτων, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν μια σειρά από εταιρικά κέρδη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων και βιομηχανιών, ενώ εντείνεται η νευρικότητα για τα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα και τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν.
Απώλειες 2,1% σημειώνει και η AB Volvo παρά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε σήμερα ότι οι ελλείψεις σε τσιπ αναμένεται να πλήξουν την παραγωγή το επόμενο διάστημα.
Στον αντίποδα, η Unilever σημειώνει άνοδο 1,2% καθώς ο κολοσσός των καταναλωτικών αγαθών ξεπέρασε τις προβλέψεις για την αύξηση των πωλήσεων το γ' τρίμηνο.

Ο γερμανικός DAX έχασε 0,32% στις 15.472,56 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε κατά 0,29% στις 6.686,17 μονάδες και ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,45% στις 7.190,30 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τη δημιουργία ενός Ταμείου για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους που συσσωρεύτηκε από τα κράτη-μέλη στη διάρκεια της πανδημίας τα δύο τελευταία χρόνια, ανέφερε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Ignazio Visco.
«Η πανδημία έδειξε τα όρια της τρέχουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς κοινή δημοσιονομική ικανότητα», ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιέζει τις τράπεζες να αυξήσουν το προσωπικό τους κατά εκατοντάδες και τα κεφάλαιά τους κατά δισεκατομμύρια στις δραστηριότητές τους μετά το Brexit στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του Brexit ήταν το πόσο λίγες θέσεις εργασίας μεταφέρθηκαν από το City στην ΕΕ, με την έρευνα των Financial Times να δείχνει ελάχιστη μόνο μείωση των θέσεων εργασίας στις τράπεζες του Λονδίνου τα τελευταία χρόνια έναντι των προβλέψεων ότι δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα έπρεπε να μετεγκατασταθούν.
Ωστόσο, τραπεζικά στελέχη, δικηγόροι και επόπτες είπαν στους FT ότι η ΕΚΤ γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή στις απαιτήσεις της να μεταφέρουν περισσότερους πόρους οι τράπεζες στην ευρωπαϊκή ήπειρο για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες τους μετά το Brexit.
Οι απαιτήσεις επηρεάζουν τράπεζες από όλο τον κόσμο που παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν το Λονδίνο ως κόμβό τους για την παροχή βασικών υπηρεσιών σε πελάτες σε ολόκληρη την ΕΕ.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Barclays στο γ΄τρίμηνο του 2021, με τη βρετανική τράπεζα να λαμβάνει σημαντική ώθηση από την επενδυτική τραπεζική.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,45 δισ. στερλίνες στο γ΄τρίμηνο από 611 εκατ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 931,25 εκατ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays δήλωσε ότι το 2021 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για την τράπεζα.
Το τμήμα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής της Barclays σημείωσε τις ισχυρότερες επιδόσεις του τρίτου τριμήνου, όσον αφορά τις προμήθειες και τα έσοδα από μετοχές, ενισχύοντας την απόδοση της τράπεζας στα ίδια κεφάλαια.
Τα έσοδα από τα τέλη επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 37% στα 2,7 δισ. λίρες Αγγλίας, «λόγω της ισχυρής απόδοσης στις αγορές συμβουλευτικών και μετοχικών κεφαλαίων που αντανακλούν την αύξηση του συνόλου των αμοιβών και το αυξημένο μερίδιο αγοράς», ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωση των κερδών της.
Τα έσοδα από μετοχές αυξήθηκαν κατά 28% στα 2,47 δισ. λίρες λόγω της «ισχυρής δραστηριότητας πελατών σε παράγωγα και αυξημένων υπολοίπων πελατών στη χρηματοδότηση».
Κατά περισσότερο από 4% αύξησε τις τιμές η Unilever το τρίτο τρίμηνο.
Όπως μετέδωσαν οι Financial Times, η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων κάνει αγώνα για να αντιμετωπίσει τις ακριβές τιμές πρώτων υλών.
Η άνοδος των τιμών κατά 4,1% βοήθησε την εταιρεία που έχει μάρκες όπως το σαπούνι Dove, τη μαγιονέζα Hellmann's και τα παγωτά Magnum να ξεπεράσει τις προσδοκίες το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο. Είχε αύξηση πωλήσεων 2,5% και τζίρο 13,5 δισ. ευρώ.
«Μπορείτε να δείτε ότι έχουμε αυξήσει τις τιμές... είναι απάντηση στα πραγματικά πολύ υψηλά επίπεδα πληθωρισμού που βλέπουμε», δήλωσε ο CFO, Graeme Pitkethly.
«Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς και την επόμενη...
Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός την επόμενη χρονιά θα μπορούσε να είναι υψηλότερος από φέτος».
Η Volvo AB ανακοίνωσε τα κέρδη γ΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις προσδοκίες, εν μέσω ισχυρής ζήτησης για τα φορτηγά, αλλά προειδοποίησε ότι οι διακοπές στην παραγωγή λόγω ελλείψεων αγαθών, θα συνεχίσουν.
Η σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου ύψους 7,05 δισ. κορόνων (818,9 εκατ. δολαρίων) από τα 5,72 δισ. κορόνες πριν από έναν χρόνο, έναντι εκτιμήσεων για 6,27 δισ. κορόνες.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 85,26 δισ. κορόνες, έναντι εκτιμήσεων για 84,82 δισ. κορόνες.
Οι παραδόσεις φορτηγών αυξήθηκαν 17% στο τρίμηνο, ενώ οι παραγγελίες μειώθηκαν 11%.
Η Volvo τόνισε πως η ζήτηση είναι καλή στις περισσότερες αγορές αλλά το τρίμηνο επηρεάστηκε από τις ελλείψεις στους ημιαγωγούς, σε άλλα εξαρτήματα και σε μεταφορική ικανότητα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην παραγωγή και αυξημένα κόστη.

Στο κόκκινο η Ασία

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ανακοίνωσης του προβληματικού κινεζικού κολοσσού Evergrande ότι το σχέδιο του για την πώληση του βραχίονα διαχείρισης ακινήτων σε έναν μικρότερο ανταγωνιστή δεν θα προχωρήσει.
Αναλυτικότερα στο κενό έπεσαν τελικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της China Evergrande και της Hopson Development Holdings, προκειμένου η πρώτη να πουλήσει μέρος της μονάδας υπηρεσιών της.
Η Hopson ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες απέτυχαν για την αγορά 50,1% των μετοχών της Evergrande Property Services, με την Evergrande να επιβεβαιώνει τη λύση της συμφωνίας.
Μετά τις ανακοινώσεις μάλιστα, οι μετοχές της China Evergrande υποχώρησαν πάνω από 10%, ενώ οι μετοχές της Hopson σημείωσαν πάνω από 5% κέρδη.
Η συμφωνία θα είχε αξία 20,04 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (2,58 δισ. δολάρια) και θα έδινε σημαντικά ανάσα ρευστότητας στον όμιλο της Evergrande, η οποία έχει συνολικές υποχρεώσεις περίπου 300 δισ. δολαρίων.
Η κατάρρευση της συμφωνίας με την Hopson έρχεται καθώς η Evergrande βλέπει το τέλος μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών για την πληρωμή τόκων 83 εκατ. δολαρίων σε επενδυτές σε ένα ομόλογο που αποτιμάται σε δολάρια.
Εάν ο όμιλος δεν πληρώσει μέχρι το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, θα έχει εισέλθει σε τεχνική χρεοκοπία (default).
Και όπως όλα δείχνουν οι προοπτικές είναι δυσσοίωνες.
Η ίδια η Evergrande δήλωσε ότι από τότε που πούλησε το μερίδιο 1,5 δισ. δολαρίων στην Shengjing Bank στα τέλη Σεπτεμβρίου, «δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος στην πώληση περιουσιακών στοιχείων».
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την εποπτεία που ασκεί στην εσωτερική αγορά των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, ενώ θα λάβει πολλαπλά μέτρα για τον περιορισμό της υπερβολικής κερδοσκοπίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.
Η ίδια επιτροπή, θα επιδείξει μηδενική ανοχή απέναντι σε ενδεχόμενες στρεβλώσεις της αγοράς, θα ενισχύσει τη λήψη δραστικών μέτρων στη χειραγώγηση των τιμών, αλλά και σε άλλες παράνομες συμπεριφορές, κατά των εφαρμοζόμενων νόμων και κανονισμών, ώστε να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Παράλληλα, η συνεργασία της, με άλλες υπηρεσίες θα συνεχιστεί για την εποπτεία της αγοράς συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, αλλά και της χρηματοοικονομικής αγοράς διαπραγμάτευσης χρηματοοικονομικών μέσων άμεσης παράδοσης, ώστε να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία των δύο αγορών.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε με -απώλειες 0,1%.
Με απώλειες -1,8% έκλεισε ο ιαπωνικός Nikkei στις 28.733,55 μονάδες καθώς η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδεύει σε εθνικές εκλογές για να εκλέξει νέο πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης