Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιράκ: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι

Ιράκ: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι
Τα παγκόσμια αποθέματα είναι στα χαμηλότερα επίπεδά τους. Το επίπεδο των 75 έως 85 δολαρίων είναι ένα «αποδεκτό» εύρος τιμής για το βαρέλι του αργού μακροπρόθεσμα
Οι τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν να φθάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα είναι στα χαμηλότερα επίπεδά τους, δήλωσε σήμερα 20/10 ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Ihsan Abdul Jabbar Ismail.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, είναι αντίθετοι στο να ξεπεράσουν οι τιμές πετρελαίου ένα «αποδεκτό» επίπεδο και εξετάζουν τρόπους για να ισορροπήσει η αγορά, δήλωσε ο Ιρακινός υπουργός.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη, δήλωσε ότι το επίπεδο των 75 έως 85 δολαρίων είναι ένα «αποδεκτό» εύρος τιμής για το βαρέλι του αργού μακροπρόθεσμα.
Η ομάδα ΟΠΕΚ+ είναι «την ίδια στιγμή κατά της περαιτέρω ενίσχυσης των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, καθώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των αγορών πετρελαίου», δήλωσε ο ίδιος.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του Ιράκ για το 2022 θα πρέπει να βασιστεί σε μια τιμή πετρελαίου στα 55-60 δολάρια, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αναμένει οι εξαγωγές να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 3,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων αυτών από την περιοχή του Κουρδιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης