Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: «Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Αν ήμουν πρόεδρος, ο κόσμος θα είχε δικαίωμα επιλογής

Trump: «Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Αν ήμουν πρόεδρος, ο κόσμος θα είχε δικαίωμα επιλογής
Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού δήλωσε σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
«Είμαι υπέρ των εμβολίων, είμαι υπερήφανος που κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, σε διάστημα μικρότερο των εννέα μηνών, αναπτύξαμε όχι ένα αλλά τρία εμβόλια, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για μια σειρά από άλλα εμβόλια παγκοσμίως.
Ωστόσο, είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν θα έλεγα σε κανέναν πρέπει να εμβολιαστείς» είπε ο κ. Trump και προσέθεσε:
«Ο κόσμος έχει δικαίωμα επιλογής.
Θα προσπαθούσα να πείσω τον κόσμο να εμβολιαστεί.
Δεν υπέρ της υποχρεωτικότητας».

«Θα τα πουλούσα»

Στην ερώτηση τι θα έκανε για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, η απάντηση του πρώην προέδρου ήταν άκρως επιχειρηματική…
«Τι θα έκανα για να πείσω τον κόσμο;
Τα εμβόλια θα τα πουλούσα…
Κοίτα, είμαι πολύ περήφανος για αυτό που κάναμε με τα εμβόλια» απάντησε στον δημοσιογράφο Bill O’Reilly.
Πάντως, ο Trump έχει λόγους να θυμάται πολύ καλά τον ρυθμό ανάπτυξης του εμβολίου, αφού τα πρώτα δεδομένα των τεστ κυκλοφόρησαν περίπου μία εβδομάδα μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Αυτό, σύμφωνα με τον Trump, επέτρεψε στον Πρόεδρο Biden να πιστωθεί πολιτικά την ανάπτυξη των εμβολίων, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν - ας θυμηθούμε - από ομοσπονδιακά δολάρια που βγήκαν από την επιχείρηση Warp Speed.
Ο Πρόεδρος Biden και η Αντιπρόεδρος Kamala Harris προσπάθησαν να πάρουν τα εύσημα για τα εμβόλια, παρότι είχαν αντιταχθεί στις προσπάθειες του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης