Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Προς όφελος των μετόχων η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ

tags :
Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Προς όφελος των μετόχων η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ

Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών η ΔΕΗ επιβεβαίωσε την ανάκαμψή της με προσεκτικά θετικά βήματα

Τη δική της εκτίμηση για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ δίνει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, θεωρώντας ότι αποτελεί σαφώς θετική αναπτυξιακή διαδικασία προς όφελος των μετόχων.

Σύμφωνα με την Ένωση, οι μέτοχοι της ΔΕΗ καλούνται σήμερα, 19 Οκτωβρίου 2021, να επικυρώσουν δύο πολύ θετικά και προσεγμένα βήματα της διοίκησης της εταιρείας, και συγκεκριμένα την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ και παράλληλα την έγκριση της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Η οικονομική ανάκαμψη της ΔΕΗ , όπως έχει πραγματοποιηθεί με τις συνετές ενέργειες της νέας διοίκησης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση κυρίως από παρόμοιου μεγάλου μεγέθους κρατικές ή πρώην κρατικές εταιρείες και η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ επιθυμεί να δώσει ειλικρινή συγχαρητήρια στους διοικούντες την εταιρεία για αυτό το επίτευγμά τους.
Η επικείμενη ΑΜΚ, παρά την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, αποτελεί σαφώς θετική αναπτυξιακή διαδικασία προς όφελος των μετόχων, και δεν έχει καμία σχέση με την "σφαγή" που επέφερε η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς που περιέργως επιχειρείται από κάποιους να γίνουν ταυτίσεις τους.
Αφενός γιατί η ΑΜΚ της ΔΕΗ γίνεται κατόπιν της οικονομικής ανάκαμψης της εταιρείας και όχι εν μέσω καχεξίας, ενώ το κυριότερο δεν προηγήθηκε κανένα reverse split ακολουθουμένου από διαγραφή κεφαλαίου για συμψηφισμό ζημιών που επέφερε dilution της τάξης του 95% όπως στους μετόχους της Πειραιώς.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο νυν μέτοχος της ΔΕΗ είτε συμμετάσχει είτε όχι στην ΑΜΚ, θα επωφεληθεί από την αύξηση της αξίας της μετοχής.
Κλείνοντας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους επενδυτές να διαβάζουν αναλυτικά τις οικονομικές καταστάσεις και ειδικά τους αναφερόμενους σε αυτές χρηματοοικονομικούς κινδύνους (που στην περίπτωση της ΔΕΗ είναι ουκ ολίγοι) πριν προβούν σε οποιαδήποτε επένδυση των χρημάτων τους, καταλήγει η Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης