Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση -0,2% για το Brent, στα 82,44 δολ. το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση -0,2% για το Brent, στα 82,44 δολ. το βαρέλι
To συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Νοεμβρίου πρόσθεσε 16 cents ή 0,2% και έκλεισε στα 82,44 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων

Μεικτά πρόσημα σημείωσε το πετρέλαιο τη Δευτέρα το αργό, καθώς το πρόσφατο ράλι των τιμών του πετρελαίου ακολουθεί την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης αφού οι οικονομίες βγαίνουν από τους αυστηρούς περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας, με την προσφορά την ίδια στιγμή να παραμένει συγκρατημένη
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Νοεμβρίου πρόσθεσε 16 cents ή 0,2% και έκλεισε στα 82,44 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας νωρίτερα σκαρφαλώσει μέχρι το υψηλό των 83,87 δολ.
Στον αντίποδα, το Brent Δεκεμβρίου έχασε 53 cents ή 0,6% στα 84,33 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το Brent σκαρφάλωσε έως το υψηλό των 86,04 δολ. πλησιάζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο OPEC+ για άλλη μία φορά απέτυχε να αντλήσει αρκετό πετρέλαιο για να πετύχει τους στόχους παραγωγής, επιδεινώνοντας το έλλειμα στην παγκόσμια προσφορά.
Ειδικότερα, ο OPEC+ μείωσε κατά 15% περισσότερο απ' ό,τι προγραμματιζόταν την παραγωγή του τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
Αυτό αντανακλά την αποτυχία ορισμένων μελών -μεταξύ των οποίων η Ανγκόλα, η Νιγηρία και το Αζερμπαϊτζάν- να αυξήσουν την παραγωγή στα συμφωνηθέντα ποσοστά, λόγω της έλλειψης επενδύσεων, εξερεύνησης και άλλων θεμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης