Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Χεζμπολάχ διαθέτει 100.00 ένοπλους και εκπαιδευμένους μαχητές

Η Χεζμπολάχ διαθέτει 100.00 ένοπλους και εκπαιδευμένους μαχητές
Η Χεζμπολάχ διαθέτει 100.000 μαχητές
Σχετικά Άρθρα

Ο αρχηγός της σιιτικής φιλο-ιρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Hassan Nasrallah δήλωσε ότι το κίνημά του διαθέτει "100.000 ένοπλους και εκπαιδευμένους μαχητές" και ότι ποτέ δεν ήταν πιο δυνατό, προσθέτοντας ότι αποκαλύπτει αυτό τον αριθμό για πρώτη φορά μετά τα βίαια επεισόδια περασμένης εβδομάδας στη Βηρυτό, τα χειρότερα την τελευταία και πλέον δεκαετία.
Σε τηλεοπτική του ομιλία, ο γενικός γραμματέας του σιιτικού κόμματος κατηγόρησε το χριστιανικό κόμμα των Λιβανικών Δυνάμεων ότι άνοιξε πυρ εναντίον οπαδών του και οπαδών του συμμάχου του, του σιιτικού κινήματος Αμάλ προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων και τους προειδοποίησε να μην προσπαθήσουν να προκαλέσουν "εμφύλιο πόλεμο".
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν έπεσαν πυροβολισμοί καθώς διαδηλωτές των σιιτικών οργανώσεων Χεζμπολάχ και Αμάλ πήγαιναν να διαδηλώσουν κατά του δικαστή Tarek Bitar, του επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.
Ο αρχηγός του χριστιανικού κόμματος Λιβανικές Δυνάμεις, ο Samir Jaja, απορρίπτει την κατηγορία.
"Συμβουλεύω τις Λιβανέζικες Δυνάμεις και τον αρχηγό τους να εγκαταλείψουν εντελώς αυτήν την ιδέα του εμφυλίου πολέμου και της εσωτερικής διαμάχης", είπε ο Nasrallah".
Οι υπολογισμοί σας είναι λάθος... η περιοχή δεν είδε ποτέ μια Χεζμπολάχ τόσο ισχυρή όσο τώρα".

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης