Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (EKT): Η ΕΚΤ να διατηρήσει ευέλικτη την πολιτική της και μετά την πανδημία

Visco (EKT): Η ΕΚΤ να διατηρήσει ευέλικτη την πολιτική της και μετά την πανδημία
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να διατηρήσει μέρος της ευελιξίας του προγράμματος αγοράς ομολόγων για να ξεπεραστεί η πανδημία,

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να διατηρήσει μέρος της ευελιξίας του προγράμματος αγοράς ομολόγων για να ξεπεραστεί η πανδημία, για μέτρα στήριξης μετά την κρίση, τόνισε το μέλος της ΕΚΤ, Ignazio Visco.
«Θεωρώ ότι η ευελιξία θα πρέπει να παραμείνει -σίγουρα πρέπει να συζητήσουμε πώς θα προσαρμόσουμε τα προγράμματα αγορών», ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Θα βοηθήσει έναντι απροσδόκητων κρίσεων, και θα βοηθήσει να αποφευχθεί ο κατακερματισμός που μπορεί να αυξηθεί ξανά», πρόσθεσε.
Τα σχόλια του Visco έρχονται να προστεθούν σε μια εντεινόμενη συζήτηση για τον σχεδιασμό των πολιτικών της ΕΚΤ μετά την κρίση.
Με τις τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη να αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 3,4% -πολύ ταχύτερο από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%- τα στελέχη της Τράπεζας αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα για το ποια μέτρα να λάβουν εάν οι αγορές ομολόγων που έχουν προγραμματιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τελειώσει -όπως αναμένεται- τον Μάρτιο.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης