Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί έχασαν 586 εκατομμύρια δολ. σε απάτες που σχετίζονται με την πανδημία

Οι Αμερικανοί έχασαν 586 εκατομμύρια δολ. σε απάτες που σχετίζονται με την πανδημία
Το πραγματικό εύρος των παραπόνων και των απωλειών των καταναλωτών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερο από ό, τι δείχνουν οι επίσημες στατιστικές

Περισσότερα από μισό δισ. δολάρια (586 εκατομμύρια δολάρια) έχουν χάσει οι Αμερικανοί σε απάτες που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.
Σύμφωνα με αυτά, οι Αμερικανοί υπέβαλαν περισσότερες από 269.000 καταγγελίες απάτης από τις αρχές του 2020 έως τις 14 Οκτωβρίου 2021. (Οι καταναλωτές ανέφεραν Covid, ερέθισμα ή συναφείς όρους στις καταγγελίες τους)
Το τυπικό θύμα (όπως μετρήθηκε από τον μέσο όρο) έχασε 392 δολάρια, σε μια σειρά προγραμμάτων που απευθύνονταν σε αγοραστές στο διαδίκτυο, ταξιδιώτες και άλλους.
Οι απώλειες είναι υψηλότερες για τους μεγαλύτερους Αμερικανούς: Οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών έχασαν περίπου 1.000 δολάρια ο καθένας.
Ωστόσο, οι απάτες που σχετίζονται με την πανδημία φαίνεται να μειώνονται, αναφέρουν αξιωματούχοι.
Υποβλήθηκαν 273 καταγγελίες καταναλωτών την Πέμπτη (όπως μετρήθηκαν με τον κυλιόμενο μέσο όρο των 14 ημερών), σύμφωνα με τα στοιχεία της FTC.
Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου 2020.
Είναι επίσης περίπου οκτώ φορές μικρότερη από την αιχμή των καταγγελιών 2.100 ημερησίως στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, την εποχή που οι εμβολιασμοί Covid είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται ευρύτερα.
Οι περισσότερες απάτες αφορούν σε διαδικτυακές αγορές, με περίπου 57.600 καταγγελίες, με χιλιάδες Αμερικανούς να παραγγέλνουν «ειδικά» προϊόντα προστασίας και απολύμανσης και να μην τα παραλαμβάνον ποτέ.
Τα θύματα έχασαν το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων (81 εκατομμύρια δολάρια) για απάτες διακοπών και ταξιδιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FTC .
Το πραγματικό εύρος των παραπόνων και των απωλειών των καταναλωτών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερο από ό, τι δείχνουν οι επίσημες στατιστικές, δεδομένου ότι πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται από τους καταναλωτές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης