Διεθνή

Βρετανία: Η κυβέρνηση θα ενισχύσει την ασφάλεια των βουλευτών μετά τον φόνο του David Amess

Βρετανία: Η κυβέρνηση θα ενισχύσει την ασφάλεια των βουλευτών μετά τον φόνο του David Amess
Ο 69χρονος Amess δέχθηκε επανειλημμένα πλήγματα με μαχαίρι κατά την επίθεση στο Λι-ον-Σι, ανατολικά του Λονδίνου, στη διάρκεια συνάντησης με ψηφοφόρους σε μια εκκλησία

Η Βρετανία εξετάζει αριθμό επιλογών για να ενισχύσει την ασφάλεια των βουλευτών αφού ένας βουλευτής μαχαιρώθηκε θανάσιμα στη διάρκεια συνάντησής του με ψηφοφόρους, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel.
Ο φόνος του David Amess, βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Boris Johnson, έλαβε χώρα πέντε χρόνια μετά το φόνο της Joe Cox, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, και έχει προκαλέσει μια επανεξέταση της ασφάλειας των πολιτικών.
Ο 69χρονος Amess δέχθηκε επανειλημμένα πλήγματα με μαχαίρι κατά την επίθεση που δέχθηκε χθες, Παρασκευή, στο Λι-ον-Σι, ανατολικά του Λονδίνου, στη διάρκεια συνάντησης με ψηφοφόρους σε μια εκκλησία.
Η αστυνομία συνέλαβε στον τόπο του εγκλήματος έναν 25χρονο Βρετανό ως ύποπτο για το φονο και έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι ενήργησε μόνος του.
«Ο πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη φέρει ένα φάσμα μέτρων μετά την Παρασκευή, όπως έχουμε κάνει κι εμείς με την αστυνόμευση», δήλωσε η Patel μιλώντας στο Sky News.
«Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν άλλες επιλογές που εξετάζονται όπως το να έχεις αστυνομικούς ή κάποιου είδους προστασία όταν κάνεις τις συναντήσεις σου με τους ψηφοφόρους», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης