Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Γιατί οι Αμερικανοί παραιτούνται από τις δουλειές τους και μένουν κενές 10 εκατ. διαθέσιμες θέσεις εργασίας

HΠΑ: Γιατί οι Αμερικανοί παραιτούνται από τις δουλειές τους και μένουν κενές 10 εκατ. διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Η απασχόληση στις ΗΠΑ έχει συρρικνωθεί κατά 4,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από το Φεβρουάριο του 2020

Σχετικά Άρθρα

Σε διαρθρωτικό στοιχείο της αμερικανικής οικονομίας εξελίσσεται η έλλειψη εργατικού δυναμικού αλλάζοντας το τοπίο στην αγορά εργασίας και αναγκάζοντας τις εταιρείες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα αυξάνοντας τους μισθούς, προσφέροντας ευέλικτες λύσεις, αλλά και επενδύοντας στην αυτοματοποίηση μέσω των τεχνολογιών της Τεχνητής Νοημοσύνης, σύμφωνα με ανάλυση του BBC.

Συρρίκνωση της απασχόλησης : Από 63,3% στο 61,6%

Περισσότερο από 1,5 χρόνος έχει περάσει από την έξαρση της πανδημίας και η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να έχει περί τις 4,3 εκατομμύρια θέσεις λιγότερες σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.
Το ποσοστό απασχόλησης έχει μειωθεί σε αυτό το διάστημα από το 63,3% στο 61,6%, παρά το γεγονός ότι η οικονομία αναπτύσσεται δυναμικά και η ανεργία έχει επιστρέψει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Περίπου 10 εκατομμύρια διαθέσιμες θέσεις εργασίας μένουν κενές και οι εργοδότες παλεύουν να τις καλύψουν.
Ωστόσο έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα στην οποία οι παραιτήσεις έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα – ρεκόρ και πολλοί αναθεωρούν τι ζητούν από την επαγγελματική τους ζωή.

Γυναίκες και χωρίς εκπαίδευση

Η συμμετοχή στην αγορά εργασίας έχει υποχωρήσει σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, αλλά είναι εντονότερη μεταξύ των γυναικών, των εργαζομένων χωρίς πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκείνων σε κλάδους με χαμηλούς μισθούς, όπως τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και η φροντίδα παιδιών.

Το ρεκόρ των 20 εκατομμυρίων

Στους πρώτους μήνες της πανδημίας το ποσοστό του απασχολούμενο δυναμικού κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ανέκαμψε εν μέρει το περασμένο καλοκαίρι και έκτοτε παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1970.
Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο παραιτήθηκαν 20 εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της WSJ το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.
Κάποιοι είχαν πρόταση για καλύτερη δουλειά.
Άλλοι επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι τους.
Πρόκειται κυρίως για κακοπληρωμένους, εξαντλημένους εργαζομένους, που διεκδικούν κάτι καλύτερο.
Οι γυναίκες είναι περισσότερες, γιατί επωμίστηκαν πολύ μεγαλύτερα βάρη για τη φροντίδα παιδιών, αλλά και ηλικιωμένων στο σπίτι κατά την πανδημία.

Οι κατηγορίες

Αρκετοί φαίνεται να είναι έτοιμοι να τολμήσουν την αυτοαπασχόληση.
Τα social media και οι νέες τεχνολογίες είναι χώροι στους οποίους στρέφονται αρκετοί.
Σημειώνεται ότι στους εργαζομένους με έως και 15 χρόνια προϋπηρεσίας οι παραιτήσεις ήταν 53% έως 57% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι.
Ακόμη όμως και στους εργαζομένους ηλικίας 40 – 50 ετών, που δύσκολα εγκαταλείπουν μία σταθερή δουλειά, το ποσοστό των παραιτήσεων ήταν αυξημένο κατά 38%.
Καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή του κύματος παραιτήσεων παίζει παραδοσιακά το καλό management.
Έρευνα του ινστιτούτου Gallup έδειξε ότι σε επιχειρήσεις όπου οι υπάλληλοι ήταν ευχαριστημένοι με τη διοίκηση, για να παραιτηθεί κάποιος έπρεπε να βρει δουλειά με μισθό τουλάχιστον 20% υψηλότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης