Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

WTTC: Kατά το ένα τρίτο μόνο η ανάκαμψη του τουρισμού στη Βρετανία

WTTC: Kατά το ένα τρίτο μόνο η ανάκαμψη του τουρισμού στη Βρετανία
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να καταγράψει περαιτέρω απώλειες σε εισερχόμενες δαπάνες επισκεπτών από το προηγούμενο έτος
Κατά το ένα τρίτο αναμένεται να ανακάμψει ο κλάδος ταξιδίων και τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).
Tαυτόχρονα, οι διεθνείς ταξιδιωτικές δαπάνες συνεχίζουν να μειώνονται.
Η τελευταία έρευνα από την WTTC δείχνει ότι η ανάκαμψη καθυστέρησε σημαντικά λόγω της έλλειψης δαπανών από διεθνείς επισκέπτες.
Τώρα Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να καταγράψει περαιτέρω απώλειες σε εισερχόμενες δαπάνες επισκεπτών από το προηγούμενο έτος, κατά τη διάρκεια των οποίων τα διεθνή ταξίδια έφτασαν σε σχεδόν πλήρη αδιέξοδο.
Με τον τρέχοντα ρυθμό ανάκαμψης, η έρευνα του WTTC δείχνει ότι η συμβολή του κλάδου ταξιδιών και τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου στην οικονομία του έθνους θα μπορούσε να αυξηθεί από έτος σε έτος μόλις κατά ένα τρίτο (32%) το 2021.
Η έρευνα δείχνει ότι η αύξηση προήλθε κυρίως από την πρόσφατη έκρηξη των εσωτερικών ταξιδιών. Μάλιστα, η αύξηση των εγχώριων δαπανών αναμένεται να σημειώσει ετήσια άνοδο 49% το 2021.
Ωστόσο δεν θα είναι αρκετή για να επιτευχθεί πλήρης οικονομική ανάκαμψη και να σωθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας που εξακολουθούν να απειλούνται.

Μείωση διεθνών δαπανών

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι διεθνείς δαπάνες προβλέπεται να μειωθούν κατά σχεδόν 50% σε σχέση με τα στοιχεία του 2020.
Κοιτάζοντας μπροστά για το 2022, η έρευνα του WTTC παρέχει λόγους αισιοδοξίας.
Με τα σωστά μέτρα και την έντονη εστίαση στα διεθνή ταξίδια, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να δει τη συμβολή των ταξιδίων και του τουρισμού στο ΑΕΠ να ανέρχεται στο 53% το 2022. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον 66 δισ. λίρες στην οικονομία του.
Οι διεθνείς δαπάνες επισκεπτών θα μπορούσαν επίσης να δουν μια σημαντική αύξηση που αγγίζει τα 29 δισ. Λίρες – μόλις 20% κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης