Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall Street - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και πληθωρισμός

Νευρικότητα στη Wall Street - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και πληθωρισμός
Νευρικότητα στη Wall Street
Σχετικά Άρθρα

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα 13/10 οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς μόλις ξεκίνησε η περίοδος των ανακοινώσεων αλλά και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και ήταν ελαφρώς χειρότερα των προσδοκιών.
Οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, αναζητώντας ενδείξεις για το πόσο έχουν ψαλιδίσει την εταιρική κερδοφορία τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ, με τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες να γνωστοποιούν αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά τους μεγέθη για το γ’ τρίμηνο.
Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της και ακολουθούν οι Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κερδοφορία των εταιρειών του δείκτη S&P 500 θα αυξηθεί κατά 27,6% σε ετήσια βάση, ήτοι με ρυθμό πολύ πιο αργό από το +52,8% που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους και το +92,4% στο δεύτερο τρίμηνο, που όμως και τα δύο είχαν πολύ χαμηλή βάση σύγκρισης λόγω των κακών περσινών επιδόσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να αρχίσει την περιστολή των αγορών στοιχείων ενεργητικού ακόμα και στα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.
Στη συνεδρίαση εκείνη η επιτροπή FOMC της κεντρικής τράπεζας είχε ψηφίσει ομόφωνα να διατηρήσει τα επιτόκια στο 0% με 0,25% και τις μηνιαίες αγορές ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια.
«Οι συμμετέχοντες εκτίμησαν γενικά ότι εφόσον η οικονομική ανάκαμψη παραμείνει σε τροχιά θα ήταν κατάλληλη η ολοκλήρωση της σταδιακής διαδικασίας του tapering στα μέσα του επόμενου έτους» σημειώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της 21ης και 22ας Σεπτεμβρίου.
«Οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι αν η απόφαση για την έναρξη του tapering ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση, τότε η διαδικασία του tapering θα μπορούσε να ξεκινήσει είτε στα μέσα Νοεμβρίου ή στα μέσα Δεκεμβρίου» επισημαίνεται.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα πρακτικά αποκαλύπτουν ότι οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν ένα αρκετά συγκεκριμένο μονοπάτι για την περιστολή των αγορών στοιχείων ενεργητικού.
«Το μονοπάτι περιλαμβάνει μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων κατά 10 δισ. δολάρια στην περίπτωση των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και κατά 5 δισ. δολάρια στην περίπτωση των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων» αναφέρεται στα πρακτικά.
Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι η απόφαση για το tapering δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως προπομπός αυξήσεων επιτοκίων.
Ωστόσο, κάποιοι αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι οι τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από ότι αναμένεται.
«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι υπάρχουν πληθωριστικά ρίσκα λόγω ανησυχιών ότι οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο και μπορεί να έχουν μεγαλύτερες και πιο επίμονες επιπτώσεις στις τιμές και τους μισθούς από ότι εκτιμάται αυτή τη στιγμή».

Ο δείκτης Dow Jones έμεινε αμετάβλητος στις 34.377,81 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,3% στις 4.363,8 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,73% στις 14.571,63 μονάδες

Εν τω μεταξύ, τους επενδυτές συνεχίζει να προβληματίζει η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τιμών.
Οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ συνεχίστηκαν τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές να καταγράφουν νέο άλμα υπερβαίνοντας και πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1991 αυξήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2021, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,4% σε ετήσια βάση, από το 5,3% του Αυγούστου.
Οι αναλυτές ανέμεναν αμετάβλητο τον δείκτη σε σχέση με τον Αύγουστο.
Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4%, έναντι εκτίμησης για +0,3%.
Εξαιρουμένων των τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα, ο δείκτης αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση και 4% σε ετήσια.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει προσωρινά το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους ως τα τέλη του 2021, προσφέροντας μια κάποια ανάπαυλα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενόψει της νέας πολιτικής μάχης, που αναγγέλλεται σφοδρή, για την αποτροπή του κινδύνου κήρυξης στάσης πληρωμών.
Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε μόνο από τους Δημοκρατικούς βουλευτές (219 ψήφοι υπέρ, 206 κατά), προβλέπει προσωρινή αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ κατά 480 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 28,9 τρισεκατομμύρια.
Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της μέχρι τον Δεκέμβριο, αν όχι ως τις αρχές του 2022, απομακρύνοντας την προοπτική κήρυξης στάσης πληρωμών, που θα είχε καταστροφικές συνέπειες.
Η Γερουσία ενέκρινε το νομοθέτημα την περασμένη εβδομάδα (24780030).
Ο πρόεδρος Biden αναμένεται να υπογράψει αμέσως το κείμενο, κάνοντάς το νόμο του κράτους.
Εάν δεν εγκρινόταν, οι ΗΠΑ θα βρίσκονταν αντιμέτωπες με στάση πληρωμών για πρώτη φορά στην ιστορία τους περί τη 18η Οκτωβρίου.
Το νέο όριο δανεισμού σημαίνει πως τα διαθέσιμα του αμερικανικού δημοσίου θα εξαντληθούν μέσα στον Δεκέμβριο ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς, κατά συνέπεια το Κογκρέσο θα πρέπει να ενεργήσει ξανά εγκαίρως, για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη της JP Morgan στο γ' 3μηνο του 2021, αφού ανήλθαν στα 11,7 δισ. δολάρια, ή 3,74 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 9,4 δισ. δολάρια ή 2,92 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη δεν θα ξεπερνούσαν τα 3 δολάρια ανά μετοχή.
Η ώθηση ήρθε αφού η τράπεζα απελευθέρωσε αποθεματικά 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η JPMorgan.
«Αποδεσμεύσαμε πιστωτικά αποθέματα 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι οικονομικές προοπτικές συνεχίζουν να βελτιώνονται και τα σενάρια μας βελτιώθηκαν ανάλογα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon.
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα έσοδα τριμήνου της Delta Air Lines με την αεροπορική εταιρεία να προειδοποιεί για προ φόρων ζημιές στο δ΄ τρίμηνο εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των τιμών των καυσίμων.
Τα έσοδα γ΄ τριμήνου από τα υπερατλαντικά ταξίδια διαμορφώθηκαν στο 35% της αντίστοιχης περιόδου το 2019, τόνισε η αεροπορική εταιρεία.
Η Delta, προβλέπει ότι η προσαρμοσμένη τιμή του καυσίμου ανά γαλόνι θα διαμορφωθεί στα 2,25-2,40 δολάρια για το δ΄ τρίμηνο.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο μειώθηκαν 34% στα 8,28 δισ. δολάρια από το 2019, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα μείωσε τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,21 δισ. δολάρια ή 1,89 δολάρια ανά μετοχή στους τρεις μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 1,50 δισ. δολάρια ή 2,31 δολάρια ανά μετοχή το 2019.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, η εταιρεία κέρδισε 194 εκατ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή.

 

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Ανοδικά έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το δυναμικό ξεκίνημα της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων αντιστάθμισε τις ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και τον πληθωρισμό.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αμερικανικών τραπεζών για το γ΄τρίμηνο του 2021, αρχής γενομένης από σήμερα με τις JP Morgan και BlackRock.
Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό σε Γερμανία και ΗΠΑ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing τόνισε πως η τρέχουσα τιμή του πληθωρισμού πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμένεται, προσθέτοντας τη φωνή του σε μια όλο και μεγαλύτερη ομάδα ηγετών που καλούν τις κεντρικές τράπεζες να δράσουν.
«Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη είναι απίθανο να επιστρέψει μεσοπρόθεσμα στα προ πανδημίας επίπεδα», τόνισε ο Sewing σε δηλώσεις του σε εκδήλωση τραπεζικού λόμπι.
«Έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε για μια προοπτική εξόδου από την πολιτική crisis mode», τόνισε.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, κυρίως λόγω της ενέργειας και κάποιων στατιστικών επιδράσεων που σχετίζονται με την πανδημία, τα οποία θα εξασθενίσουν στο επόμενο έτος.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά του πληθωρισμού, σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές, καθώς προχωρά σε νέες αγορές ομολόγων στο πλαίσιο στήριξης των ευάλωτων οικονομιών μέσω της εκτύπωσης χρήματος που έχει εξαγγείλει από την έκρηξη της πανδημίας.
Ο ισολογισμός της ΕΚΤ αυξήθηκε περαιτέρω κατά 25,1 δισ. ευρώ και έφτασε σε νέο υψηλό στα 8,3 τρισ. ευρώ.
Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΤ ισούται πλέον με το 77% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης έναντι του 37% της Fed (ΗΠΑ), του 38% της BoE (Βρετανία) και του 133% της BoJ (Ιαπωνία).
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διατηρήσει κάποια από την ευελιξία του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων για μελλοντικές αγορές asset, δήλωσε χθες με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Francois Villeroy de Galhau.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, με τον πληθωρισμό να υπολείπεται του στόχου για 2% μεσοπρόθεσμα, η νομισματική πολιτική πρέπει να μείνει διευκολυντική και μετά το πιθανό τέλος του έκτακτου προγράμματος (PEPP) ύψους 1,85 τρισ. ευρώ τον Μάρτιο, είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας.
Άλλοι υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο, κυρίως η πλευρά της Γερμανίας

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο +0,68% και έκλεισε στις 15.249,38 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε +0,75% στις 6.597,38 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε με κέρδη +0,17% στις 7.142,06 μονάδες

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας κατά 1,6% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Αύγουστο και κατά 1,5% στην ΕΕ σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.
Έναν μήνα πριν είχε ενισχυθεί κατά 1,4% στην ευρωζώνη και κατά 1,2% στην ΕΕ.
Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις σε Μάλτα (-6,3%), Γερμανία και Εσθονία (και οι δύο -4,1%) και Σλοβακία (-3,8%).
Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε Δανία (+3,5%), Λιθουανία (+2,9%) και Λουξεμβούργο (+2,1%).
Σε ανάπτυξη επέστρεψε η βρετανική οικονομία τον Αύγουστο αφότου συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε έξι μήνες τον Ιούλιο, διατηρώντας την αίσθηση και τα στοιχήματα των αγορών που θέλουν την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξάνει τα επιτόκια πριν το τέλος της χρονιάς.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, μετά την αναθεώρηση του Ιουλίου σε πτώση κατά 0,1%.
Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή, το ΑΕΠ παραμένει 0,8% υψηλότερα από το επίπεδο που ήταν προ πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020.
Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,8% μηνιαίως, ελαφρώς περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Στο μέτωπο του εμπορίου, το συνολικό εμπορικό έλλειμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιρουμένoυ του μη νομισματικού χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, υποχώρησε κατά 5,5 δισ. στερλίνες, στα 4,2 δισ. στερλίνες τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο.
Κατά 4,1% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν ελαφρώς κάτω από 4%. Την τελευταία φορά που ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε καταγραφεί τόσο ψηλά ήταν τον Δεκέμβριο του 1993 (4,3%).
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος.
Η αύξηση των τιμών των ενεργειακών προϊόντων (14,3%) ήταν σημαντικά υψηλότερη από τον συνολικό πληθωρισμό.
«Ο ρυθμός αύξησης των τιμών επιταχύνθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα.
Αυτό οφείλεται βασικά στη σύγκριση με τις πολύ χαμηλές τιμές της προηγούμενης χρονιάς.
Ειδικά η επιβάρυνση CO2 που εισήχθη στις αρχές της χρονιάς είχε ανοδική επίδραση στον ρυθμό αύξησης των τιμών για τα ενεργειακά προϊόντα», δήλωσε ο Christoph-Martin Mai, επικεφαλής του τμήματος τιμών καταναλωτή στην Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Η Volkswagen εξετάζει την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα απέναντι σε εταιρείες όπως η Tesla, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.
Η εφημερίδα επικαλείται μια παρουσίαση που έκανε στο εποπτικό συμβούλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Χ. Dich.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να συζητήσουμε για την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου μας στο Βόλφσμπουργκ σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους παίκτες στην αγορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της VW M. Manske κληθείς να σχολιάσει.
«Η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη υπάρχουν πολλές καλές ιδέες.
Δεν υπάρχουν σαφή σενάρια», είπε.
Η Man Group προσέλκυσε επιπλέον 5,3 δισ. δολάρια στη διάρκεια του γ΄ τριμήνου, τα περισσότερα από κάθε άλλο τρίμηνο στη διάρκεια της δεκαετίας, γεγονός που υποδηλώνει το αυξημένο ενδιαφέρον για τον κλάδο των hedge funds.
Η μεγαλύτερη εισηγμένη hedge fund παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι τα assets της διαμορφώθηκαν σε νέο υψηλό, στα 139,5 δισ. δολάρια, κυρίως χάρη στις εισροές στα εναλλακτικά funds της και στα 400 εκατ. δολάρια που είναι τα κέρδη που κατέγραψε από τις επιδόσεις.
«Βλέπουμε ότι το θετικό momentum συνεχίζεται στο δ΄ τρίμηνο, με υψηλό επίπεδο συμμετοχής των πελατών σε αρκετές μεγαλύτερες θεσμικές εντολές σε όλες τις στρατηγικές μας», αναφέρει στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Luke Ellis.
Οι πωλήσεις στον γαλλικό όμιλο πολυτελών ειδών LVMH αυξήθηκαν σημαντικά στο γ΄ τρίμηνο παρά το ότι η συνολική αύξηση των εσόδων στην Ασία και στις ΗΠΑ υποχώρησε από τις εξαιρετικές επιδόσεις του α΄ εξαμήνου.
Η LVMH, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρίσκονται brands όπως η Moet & Chandon και η Bulgari, ανακοίνωσε ότι η δημοτικότητα των κορυφαίων της brands, όπως Louis Vuitton και Dior, βοήθησε τις δραστηριότητες μόδας και δερμάτινων ειδών, που αντιστοιχούν σχεδόν στο ήμισυ των πωλήσεων του ομίλου, να παρουσιάσει αύξηση 24%.
Τα έσοδα από τις εν λόγω δραστηριότητες στο τέλος του τριμήνου διαμορφώθηκαν 38% υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό του α΄ εξαμήνου.
Η βιομηχανία πολυτελών αγαθών έχει ανακάμψει δυναμικά από την υγειονομική κρίση, ακόμη κι αν τα διεθνή ταξίδια, βασικός μοχλός ανάπτυξης στις προ πανδημίας ημέρες, δεν έχουν ξαναρχίσει πλήρως.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να παραμένει κλειστό λόγω τυφώνα.
Στην Κίνα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 17,6% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 28,1% έναντι 21% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Σε νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι αποδόσεις των κινεζικών ομολόγων υψηλού κινδύνου, καθώς γιγαντώνονται οι ανησυχίες για τις πιθανές σπειροειδείς επιπτώσεις μιας κρίσης χρέους στον όμιλο China Evergrande Group.
Η εταιρεία, η οποία έχει χρέη άνω των 300 δισ. δολαρίων, έχασε τη Δευτέρα (11/10) τον τρίτο γύρο πληρωμών τόκων για τα δολαριακά ομόλογα της μέσα σε τρεις εβδομάδες, ενώ κι εταιρείες στην Κίνα προειδοποίησαν για αθετήσεις πληρωμών.
Στο πιο ξεκάθαρο σημάδι των ανησυχιών των παγκόσμιων επενδυτών για την εξάπλωση της μόλυνσης του χρέους, το spread προσαρμοσμένο στον δείκτη ICE BofA Asian Dollar High Yield Corporate China Issuers αυξήθηκε στο νέο ιστορικό υψηλό των 2.337 μονάδων βάσης την Τρίτη βράδυ, πάνω από μια προηγούμενη κορυφή των 2.069 μονάδων βάσης την Παρασκευή (8/10).
Τα περιθώρια επενδυτικών βαθμών αυξήθηκαν επίσης στο μεγαλύτερο εύρος των τελευταίων δύο μηνών.
O Αsia Dow υποχώρησε -0,3% στις 3.843 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση -0,3% στις 28.140 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύθηκε +0,4% στις 3.561 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης