Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Coca Cola πιέζει την αγορά – Προσεκτικές κινήσεις πέριξ των 890 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Coca Cola πιέζει την αγορά – Προσεκτικές κινήσεις πέριξ των 890 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Παραμένουμε σε συσσώρευση, με θετικό την απομάκρυνση από το κάτω μέρος και την εκ νέου προσέγγιση των 900 μονάδων. Η πορεία των τιμών της ενέργειας, των πρώτων υλών κ.α. έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στις αγορές και έχουν κάνει τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς.

Ήπια πτωτικό το άνοιγμα του ΧΑ, ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές. Δεν παρατηρούνται σημαντικές ρευστοποιήσεις στα πρώτα λεπτά και ο τζίρος είναι χαμηλός. Στις 890 μονάδες και λίγο υψηλότερα κινείται και παρουσιάζονται κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να μας κρατήσουν και γιατί όχι να μας οδηγήσουν προς τις 900 μονάδες. Η καλή πορεία του στις τελευταίες συνεδριάσεις και η διαφοροποίησή του από τις αγορές του εξωτερικού πρέπει να συνεχιστεί.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχωρίζει κάπως περισσότερο από τα άλλα βαριά χαρτιά στο ξεκίνημα και ενισχύεται 2,5%. Ακούμπησε τη στήριξη και κινείται υψηλότερα, εντός όμως του εύρους συσσώρευσης. Στα 1,3670 ευρώ στο άνοιγμα με χαμηλό και αυτή όγκο. Από αύριο 12/10 θα ξεκινήσει η εκποίηση 1,1 εκατ. μετοχών που κατείχε η ΑΤΤΙΚΑΤ και τις εκποιεί η ΑΤΕ BANK υπό ειδική εκκαθάριση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η εικόνα τους στα πρώτα λεπτά χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις. Υπάρχουν και πάλι στο χρηματιστήριο παραγώγων πολλά ΣΜΕ προς πώληση στην Alpha Bank στα γνωστά επίπεδα και έτσι η μετοχή διαπραγματεύεται κάτω από τα 1,12 ευρώ. Αρκετά και στην Εθνική στα 2,58 ευρώ.

CAOCA COLA: Με καλούτσικο όγκο υποχωρεί 1,75% και ουσιαστικά αυτή πιέζει την αγορά περισσότερο από τις άλλες, λόγω και της βαρύτητας που έχει στη διαμόρφωση των δεικτών.

INTRACOM: Σύμφωνα με τη Merit ΑΧΕΠΕΥ η Netcompany αποτίμησε την αξία της Intrasoft (Enterprise value) στα 235 εκατ. ευρώ, ή με δείκτη EV/EBITDA2020 13,1 φορές, με 8% premium σε σχέση με τις ομοειδής Ευρωπαϊκές εταιρείες. Ήπια ανοδικά η μετοχή και στα 2,22 ευρώ.

EPSILON NET: Αύριο η γενική συνέλευση αποφασίζει για το split των μετοχών. Κάθε μία παλιά θα ισούται με 4 νέες.

ΕΥΑΘ: Κάνει προσπάθειες στις τελευταίες συνεδριάσεις για να κινηθεί υψηλότερα αλλά βγαίνουν πωλητές. Μόλις στο +2% από την αρχή του έτους. Φθηνή η μετοχή, δε χωράει συζήτηση, αλλά δεν μπορεί να πάει εκεί που πρέπει. Χρειάζεται περισσότερους αγοραστές.

ΕΧΑΕ: Απομακρύνθηκε κάπως από τα χαμηλά της, ή αν προτιμάτε ακούμπησε καλή στήριξη και αντέδρασε. Η αποτίμηση στα 223 εκατ. ευρώ. Μετρητά και ακίνητα στα υπέρ της, αλλά χρειάζεται και αύξηση εσόδων.

LAMDA: Πιέζεται στο ξεκίνημα και με σχετικά καλές συναλλαγές. Έχει κάνει όγκο περίπου 20 χιλ. τεμάχια και υποχωρεί 1,39% με την τιμή να είναι στα 7,43 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με 1.213 τεμάχια την πήγαν στα 6,79 ευρώ και στο -2,72%. Η αποτίμηση στα 297 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με μικρό όγκο στο -3,21% και στα 0,5420 ευρώ. Στήριξη πλέον τα 0,54 ευρώ και πρέπει να τα κρατήσει.

PREMIA: Δυνατός ο όγκος και εδώ. Πάνω από 40 χιλ. τεμάχια στα πρώτα 15 λεπτά και η διακύμανση από 1,47 ευρώ έως 1,50 ευρώ. Κρατιέται πάντως η μετοχή λίγο υψηλότερα από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης