Τελευταία Νέα
Διεθνή

CDU (Γερμανία εκλογές 2021): Με παγωμένα χαμόγελα η υποδοχή των exit polls – «Αναμένουμε μακρά εκλογική βραδιά»

CDU (Γερμανία εκλογές 2021): Με παγωμένα χαμόγελα η υποδοχή των exit polls – «Αναμένουμε μακρά εκλογική βραδιά»

Τα στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι είμαστε κοντά σε συνασπισμό ο οποίος θα αποτελείται από CDU/CSU, τους Πράσινους και το FDP

Σχετικά Άρθρα

Τo κλίμα στα κεντρικά γραφεία του CDU ήταν ασυνήθιστα ήσυχο όταν τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls έδειξαν ότι το CDU/CSU και το SPD έλαβαν ποσοστό 25 % το καθένα, όπως επισημαίνεται στο Blog του Politico την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου .
Ορισμένα στελέχη διστακτικά άρχισαν να χειροκροτούν, αλλά όταν κατέστη σαφές ότι ο συνασπισμός μεταξύ του SPD, των Πρασίνων και του Αριστερού κόμματος δεν θα είχε την απόλυτη πλειοψηφία με βάση αυτές τις προβολές του εκλογικού αποτελέσματος, το χειροκρότημα έγινε πολύ δυνατό.

Σχηματισμός κυβέρνησης

Λίγη ώρα αργότερα, ο γενικός γραμματέας του CDU, Paul Ziemiak, σχολίασε το αποτέλεσμα, λέγοντας ότι θα είναι «μια μακρά εκλογική βραδιά» και «μία μάχη ψήφο με ψήφο».
Το ερώτημα τώρα θα είναι «ποιος μπορεί να σχηματίσει μια καλή κυβέρνηση», είπε ο Ziemiak, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι υπάρχει πιθανότητα για έναν συνασπισμό ο οποίος θα αποτελείται από CDU/CSU, τους Πράσινους και το FDP - πιο γνωστός ως «Τζαμάικα».

www.bankingnews.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης