Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία θα εξάγει 8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 της Johnson & Johnson τον Οκτώβριο

Η Ινδία θα εξάγει 8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 της Johnson & Johnson τον Οκτώβριο
Ο Modi δήλωσε ότι η Ινδία θα προσφέρει οκτώ εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο παράγεται από την αδειοδοτημένη ινδική εταιρεία Biological-E,

Η Ινδία θα εξάγει οκτώ εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 ως το τέλος Οκτωβρίου, αφού ήρε την απαγόρευση στις εξαγωγές, δήλωσε σήμερα Σαββατο 25/9, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi ανέλαβε τη δέσμευση αυτή στη διάρκεια της συνόδου των ηγετών της Quad (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ινδία) στην Ουάσινγκτον χθες Παρασκευή.
Τα περισσότερα από αυτά τα εμβόλια θα πάνε σε χώρες της περιοχής του Ινδικού- Ειρηνικού, όπου η Quad προσπαθεί να ανταγωνιστεί την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, εξήγησε ο Hars Vardan Sringla στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
Ο Modi δήλωσε ότι η Ινδία θα προσφέρει οκτώ εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο παράγεται από την αδειοδοτημένη ινδική εταιρεία Biological-E, επεσήμανε ο Sringla.
«Το εμβόλιο αυτό θα είναι έτοιμο ως τα τέλη Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια άμεση παράδοση της Quad στην περιοχή του Ινδικού- Ειρηνικού», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Ινδία ήρε αυτή την εβδομάδα την απαγόρευση στις εξαγωγές εμβολίων, αφού στη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 και των θανάτων, ενώ παράλληλα έχει επιταχυνθεί το πρόγραμμα ανοσοποίησης.
Μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως η Ινδία είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι θα προσφέρει ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων covid-19 σε άλλες χώρες ως τον Δεκέμβριο του 2022.
Ωστόσο τον Μάιο ανέστειλε τις εξαγωγές όταν επλήγη από ένα καταστροφικό κύμα της επιδημίας.
Στην κορύφωσή του, από τον Μάρτιο ως τον Μάιο οπότε καταγράφηκαν δεκάδες εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και τουλάχιστον 250.000 θάνατοι, και επί εβδομάδες η Ινδία αντιμετώπισε έλλειψη εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης