Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες - Στο +1,1% και στα 78,09 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες - Στο +1,1% και στα 78,09 δολ. το Brent
To αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 68 σεντς ή 0,9% και διαμορφώθηκε η τιμή του στα 73,98 δολάρια

Κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, με το αμερικανικό αργό να ολοκληρώνει την ημέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου και το Brent να βρίσκεται σε υψηλό σχεδόν τριών ετών.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 68 σεντς ή 0,9% και διαμορφώθηκε η τιμή του στα 73,98 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο του WTI από τις 13 Ιουλίου, το οποίο σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 3%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου να προσθέτει 84 σεντς ή 1,1% στα 78,09 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας υψηλό σχεδόν τριών ετών, από τον Οκτώβριο του 2018. Στην εβδομάδα, το Brent σκαρφάλωσε κατά 3,7%.
«Η αγορά σταθμίζει τον παρατεταμένο αντίκτυπο στη διαταραχή του εφοδιασμού και τις πιθανές αντλήσεις αποθεμάτων που θα χρειαστούν για την ικανοποίηση της ζήτησης των διυλιστηρίων» δήλωσε η Louise Dickson, αναλύτρια της Rystad Energy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης